Sfaturi pentru concediu de la pompieri

De Otilia Șandor
Sfaturi pentru concediu de la pompieri
Pompierii vin cu sfaturi foarte utile pentru bihorenii care se pregătesc să plece în concedii. Înainte de a părăsi locuinţa, pompierii amintesc că trebuie deconectaze aparatele electrice şi robinetele de alimentare cu gaze naturale şi cu apă – închise.

Cei care călătoresc cu maşinile sunt rugaţi să verifice înainte de drum, apariţia unor eventuale scurgeri de carburanţi sau lubrifianţi, dar şi perioada de garanţie a stingătorului de incendiu din dotarea maşinii. La orice miros de ars sau dacă sesizează fum, şoferii trebuie să oprească şi să evacueze persoanele şi bagajele şi să apeleze 112.

Cei care pleacă cu trenul în vacanţă sunt rugaţi să nu urce în tren cu substanţe inflamabile, să respecte interdicţia fumatului şi dacă văd fum sau simt miros de ars, să anunţe imediat personalul trenului. În ultimă instanţă, oamenii sunt sfătuiţi să acţioneze frâna de urgenţă şi să iasă din vagon.

La destinaţie

La cazarea în hotel (vilă, pensiune), bihorenii sunt îndemnaţi de pompieri să solicite personalului angajat informaţii despre modul de comportare şi de anunţare în timp util, în caz de incendiu, precum şi de asigurare a salvării în condiţii de siguranţă, pe căile de evacuare. După cazare, bihorenii sunt sfătuiţi să citească şi planul de evacuare şi instrucţiunile lipite de regulă pe uşi.

Sub nicio formă nu e bine să se recurgă la improvizaţii ale instalaţiilor electrice şi cei care văd deficienţe în acest sens să anunţe hotelierii.

Scrumul şi resturile de ţigări să fie aruncate numai în scrumiere, nu în coşurile de gunoi.

În caz de incendiu, bihorenii sunt rugaţi să iasă din hotel şi să nu se întoarcă pentru obiecte considerate valoroase, să coboare pe scările de evacuare pentru că liftul se poate bloca la nivelul incendiat. Dacă scările sunt impracticabile din cauza fumului, e mai bine să se rămână în cameră, să se izoleze uşa cu prosoape/lenjerie umede, să se anunţe telefonic serviciile de urgenţă pentru a comunica poziţia în clădire şi să rămână la fereastră strigând după ajutor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !