Sfaturi pentru o vacanţă petrecută în siguranţă

De Alexandra Lăzureanu
Bucuraţi-vă de vacanţă!
Bucuraţi-vă de vacanţă!
Suntem în plin sezon estival, astfel că activităţile specifice de relaxare, ieşirile la iarbă verde, vizitele la piscine şi ştranduri, pescuit, sunt la ordinea zilei.


Poliţiştii bihoreni vă recomandă să acordaţi o atenţie sporită lucrurilor personale pentru a nu fi prejudiciaţi. La ştrand sau iarbă verde, protejaţi-vă lucrurile personale, păstraţi mereu în raza vizuală, pentru supraveghere, pătura, banca sau locul în care v-aţi lăsat obiectele personale. Încercaţi să lăsaţi întotdeauna o persoană de încredere la locul respectiv.Nu vă lăsaţi obiectele de valoare – bijuterii, portmonee, telefoane mobile – la vedere pe plajă şi nu uitaţi că există indivizi care speculează orice neatenţie din partea dumneavoastră. Cu un plus de vigilenţă însă, vă puteţi bucura de o vacanţă minunată, feriţi de evenimente nu tocmai plăcute.

Călătorie sigură cu trenul

În cazul în care planificaţi o călătorie cu trenul, trebuie să luaţi în considerare câteva aspecte: fiţi atenţi atunci când urcaţi pe scara vagonului, în astfel de momente, puteţi deveni uşor o victimă a celor care fură din buzunare. Priviţi în jurul dvs. mai ales la cei care nu au bagaje. De regulă, hoţii au numai o sacoşă sau o haină pe mână, pe care le folosesc pentru a-i împiedica pe ceilalţi să observe cum sustrag bunuri. Mare atenţie când cineva se ciocneşte de dvs. „din greşeală” – în timpul acesta, persoana respectivă vă poate fura portofelul. Verificaţi imediat valorile pe care le aveţi asupra dvs. pentru a nu-i da timp hoţului să scape. Dormind în tren sau în sălile de aşteptare, puteţi rămâne fără portofele, genţi sau bagaje. Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi. Acestea pot conţine somnifere şi vă „treziţi” fără bagaje. Supravegheaţi-vă bunurile şi valorile pe care le aveţi la dvs. atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate. Solicitaţi sprijinul celor din jur atunci când sunteţi martorul unei infracţiuni sau vă simţiţi în pericol. Apelaţi în cel mai scurt timp la poliţişti şi oferiţi-le acestora toate amănuntele despre cele întâmplate!

Pentru a vă putea bucura de un sejur în siguranţă la munte sau în alte zone de agrement: lăsaţi-vă lucrurile de valoare, banii, documentele, în seiful hotelului sau pensiunii! Luaţi la dumneavoastră numai sumele necesare unor plăţi curente. Dacă aveţi repartizată camera la parter sau un etaj inferior, unde este posibil accesul prin escaladare, nu lăsaţi geamurile deschise. Nu stabiliţi relaţii de prietenie cu orice persoană care pare sociabilă! De cele mai multe ori infractorii pozează în persoane binevoitoare, care „vor” să vă ajute. Dacă găsiţi camera răvăşită, nu atingeţi nimic şi sunaţi imediat la 112. Nu plecaţi singuri, noaptea târziu, de la petreceri sau discotecă şi nu vă plimbaţi în locuri izolate şi întunecoase. E recomandabil totodată să nu consumaţi alcool în exces şi nu vă antrenaţi în dispute sau altercaţii! Aveţi încredere în Poliţie – veţi beneficia întotdeauna de sprijinul nostru pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor pe care le deţineţi !0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !