Şi-au îndeplinit obiectivul

De Gavril Nutiu
Campionatul Balcanic a oferit dispute palpitante
Campionatul Balcanic a oferit dispute palpitante
Înotătorii tricolori au cucerit cinci medalii de aur, patru de argint şi una de bronz la Balcaniada de juniori.

Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” a găzduit în weekend Campionatul Balcanic de înot pentru juniori I. Competiţia a fost organizată de Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern, în parteneriat cu Primăria Oradea şi Clubul Sportiv Municipal Oradea. La întreceri au luat parte 150 de sportivi din 11 ţări balcanice: România, Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia şi Turcia. Delegaţia României, alcătuită din 27 de sportivi, şi-a trecut în cont un număr total de 11 medalii, dintre care cinci de aur, patru de argint şi două de bronz. Înotătorii tricolori au mai avut nu mai puţin de nouă clasări pe locurile 4, în apropierea imediată a podiumului. Delegaţia noastră şi-a îndeplinit şi depăşit obiectivul, care îl constituia câştigarea a cel puţin trei medalii de aur.

Glinţă, vârf de lance

Performerul tricolorilor a fost fără îndoială Robert Glinţă, câştigător a cinci titluri de campion balcanic: patru în probe individuale, la 50 m liber (23,33”), 50 m spate (25,77”), 100 m spate (55,57”) şi 200 m spate (2′ 02,88”), respectiv unul în proba de ştafetă 4×100 m liber (3′ 28,52”), alături de Sonoc, Naş şi Coste. El a mai obţinut trei medalii de argint la 200 m liber (1′ 53,68”), respectiv cu ştafetele de 4×100 m mixt (3′ 50,22”), alături de Sărac, Neama, Sonoc şi de 4×200 m liber (7′ 43,59”), alături de Naş, Petre şi Scarlat. Glinţă este considerat de atlfel „vârful de lance” al generaţiei sale. Cea de-a patra medalie de argint a fost câştigată de Petre Mihai Bogdan, în proba de 400 m mixt (4′ 35,89”). Medaliile de bronz au fost adjudecate de Ştefania Andreea Dospin la 50 m spate (30,58”), respectiv Bogdan Andrei Scarlat la 1.500 m liber (15′ 55,60”).

„Consider că rezultatele înregistrate de sportivii noştri sunt bune. Am cucerit mai multe medalii şi titluri balcanice faţă de ediţia anterioară a competiţiei, deci putem spune că ne-am îndeplinit obiectivul. Doresc să apreciez condiţiile asigurate de organizatori. Ne-am simţit bine la Oradea şi vă asigur că vom mai reveni aici cu prilejul altor competiţii, pe care acest oraş merită să le găzduiască”, a declarat Camelia Potec, preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !