Şi-au sărbătorit patronul spiritual

De Crina Dobocan
Ateliere de creaţie coordonate de prof. Mariana Man
Ateliere de creaţie coordonate de prof. Mariana Man
Elevii şi profesorii Liceului „Lucian Blaga” au purtat vineri, 9 mai, straie de sărbătoare.

Deschiderea festivă a Zilelor Liceului Blaga a avut loc încă de la primele ore ale dimineţii de vineri, 9 mai. În acest cadru a fost lansat şi noul număr al revistei şcolii.

Cuvântul de bun venit şi chipul patronului spiritual al liceului a fost creionat de directorul unităţii de învăţământ, prof. Dana Iova. După depunerea coroanelor de flori la statuia poetului, activităţile s-au mutat în sălile de clasă. Aici au avut loc o serie de ateliere de creaţie, concursuri, expoziţii, simpozioane etc. Cel mai aşteptat moment a fost concursul de artă culinară „Delicatese europene”.

În cadrul Zilelor Liceului Blaga, profesorii de istorie ai instituţiei de învăţământ au prezentat tripla semnificaţie a Zilei de 9 mai, iar cei de română şi de filosofie au ţinut prelegerea cu titlul „Lucian Blaga, filosoful şi poetul”.

Majorete şi karate

Lecţiile cu tema „Blaga, în ochii adolescenţilor”, „Ţările Uniunii Europene – tradiţii, obiceiuri şi simboluri” şi „Mitologia, fiică a literaturii” au fost ca un lipici pentru elevii claselor a VIII – a B, a XI-a C, a IX-a B şi a IX-a D. La fel de atractive s-au dovedit a fi şi atelierele de creaţie „Tehnica şerveţelului şi quilling”, ţinute pentru clasa a VII-a B de prof. Mariana Man, iar pentru a VII-a B de prof. Lorincz Ana, respectiv cel coordonat de Ancuţa Cioară, intitulat „Brăţara prieteniei”.

Programul a continuat şi în după-amiaza zilei de vineri, 9 mai, în Orăşelul Copiilor. Micuţii prezenţi în parc, părinţii, dar mai ales elevii şcolii, au asistat la un program artistic prezentat de Grădiniţa nr. 20 (karate, dans sportiv, gimnastică ritmică). Dansul majoretelor coordonate de prof. Liana Popovici a provocat puternice sentimente de admiraţie.

În timp ce pe scena din Orăşelul copiilor se derulat momentele artistice coordonate de prof. Ioana Şandor ori acrobaţiile şi piramidele puse la punct de elevii din clasele a III-a, a V-a şi cei de liceu, micuţii din clasele primare au distribuit trecătorilor obicetele confecţionate în atelierele de la şcoală.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !