Si-au testat inteligenta cu Mensa

Si-au testat inteligenta cu Mensa
Afluxul de doritori a făcut ca testul Mensa de inteligenţă să se organizeze la Oradea pe mai multe serii.

În România, politicienii se „înnobilează” cu CV-uri pompoase şi stufoase cu tot soiul de cursuri de vară susţinute în străinătate. Însă nu se încumetă să-şi adauge în CV şi o diplomă privind IQ-ul stabilit de Mensa. Şi adevărul e nici patronii din România nu se arată interesaţi să achite 25 de lei per angajat pentru a le afla IQ-ul.

Totuşi, din curiozitate dacă nu de altceva, orădenii s-au înscris în număr mare la testările organizate sâmbătă în cadrul Facultăţii de Ştiinţe a Universităţii Oradea, cu sprijinul universitarului Aurel Vasile Căuş, specializat în matematică economică.

„În America şi ţările dezvoltate, un certificat Mensa cu IQ ridicat te ajută la angajare, atât în instituţii publice cât şi în mediul privat. La noi nu există încă această cultură. Deocamdată organizăm testări pentru a fundamenta o comunitate Mensa capabilă, în urma unor brainstorming-uri să ofere rapid soluţii la probleme stringente ale societăţii”, ne-a explicat Aurel Căuş, care este şi cancelarul Senatului Universităţii din Oradea.

Acesta a mai subliniat că în urma testărilor Mensa, doritorii primesc rezultatul în mod confidenţial, iar dacă au IQ-ul peste 132 se pot înscrie în Mensa.

Testul constă în 45 de întrebări axate pe inteligenţă raţională, nu emoţională sau de alt tip. Nici cultura generală nu prea contează în cadrul testării.

„Un IQ ridicat reflectă doar o inteligenţă raţională, cu un grad ridicat de logică, gândire rapidă şi capacitate de conexare. Înţelepciunea e cu totul altceva decât inteligenţa, fiindcă prespune şi experienţă, cunoaştere, intuiţie şi înţelegere”, a mai observat Aurel Căuş.

Organizatorii au ţinut întrebările secrete pentru cei neînscrişi la test, deşi dacă cineva ar vrea să le afle, s-ar putea înscrie cu un grup de prieteni pentru a ţine fiecare minte câteva întrebări.

Oricum, cine vrea să vadă cam în ce costă un test Mensa poate găsi modele pe site-ul Mensa International, la adresa www.mensa.org.

De asemenea, şi pe site-ul www.mensa-romania.ro se pot găsi informaţii privind numărul românilor înscrişi în Mensa.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !