Si o Noapte de Veghe in saptamana de rugaciune

De Cristian Horgoș
Mănăstirea „Maica Domnului”
Mănăstirea „Maica Domnului”
Vineri seara, creştinii se vor putea ruga la Mănăstirea Franciscană „Maica Domnului” din Oradea, în aşa-numita „Noapte de Veghe”, la intenţia Sfintei Fecioare Maria, pentru obţinerea de haruri de la fiul Isus.

„Noapte de Veghe” se încadrează în „Octava de rugăciune pentru unitatea creştinilor’”, desfăşurată anual între 18 şi 25 ianuarie.

Iniţiativa acestor nopţi de rugăciune aparţine unor preoţi greco-catolici, ca urmare a unui Pelerinaj la Fatima din anul 2000, aceasta concretizându-se în acelaşi an, la 30 octombrie, cu prima „Noapte de Veghe”, la Timişoara. Acestea au continuat în diverse oraşe din ţară, participând preoţi şi credincioşi catolici, ortodocşi şi chiar pastori şi credincioşi neo-protestanţi.

Prin „Noaptea de Veghe” se doreşte unitatea creştinilor, dobândirea păcii în inimi, în familii şi în întreaga lume.

De la ora 20:30 va fi o prezentare a terţiarilor franciscani, inclusiv prin poiectarea unui film cu tematică religioasă, iar apoi se vor recita misterele de lumină ale Sfântului Rozariu. Programul va lua sfârşit la orele 05:00, cu celebrarea Sfintei Liturghii în rit bizantin.

Pentru unitate creştină

În cadrul Săptămânii de Rugăciune, creştinii de diverse rituri sunt aşteptaţi azi, de la ora 18, să se roage împreună la Biserica Evanghelică Lutherană de pe strada Tudor Vladimirescu nr. 28.

„La Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor putem să ne rugăm Celui de la care avem totul, fără a ţine seama de religie sau naţionalitate, uitând de problemele zilnice, fiindcă acolo unde doi sau trei se roagă în numele Său, Mântuitorul ne-a promis că va fi prezent. Vom avea plăcuta ocazie să ascultăm mesaje pline de inspiraţie divină, să ne rugăm şi să cântăm împreună Domnului şi să fim musafiri sau gazde, pe rând, în fiecare biserică care va găzdui acest eveniment, conform programului afişat. Avem astfel ocazia de a da dovada iubirii aproapelui, dovada toleranţei şi a modestiei”, a spus preotul paroh Ovidiu Duma.

Săptămâna de rugăciune a debutat pe 18 ianuarie, la Catedrala ortodoxă „Biserica cu Lună”.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !