Şi specialiştii se instruiesc

De Otilia Șandor
Şi specialiştii se instruiesc
© SANYO DIGITAL CAMERA
Nu doar pompierii din operativ au parte de instruiri permanente, ci şi şefii lor. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bihor a transmis o informare despre instruirea şefilor serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă şi a personalului cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiilor.

Astfel, vineri, 23 septembrie, începând de la ora 11:00, va avea loc instruirea în domeniul apărării împotriva incendiilor a şefilor serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă şi a personalului de specialitate din cadrul primăriilor, iar luni, 26 septembrie, de la ora 10:00, sesiunea de pregătire va fi organizată pentru şefii serviciilor private pentru situaţii de urgenţă şi pentru personalul de specialitate din cadrul instituţiilor şi al operatorilor economici din judeţ. Ambele activităţi, ce vor viza cu precădere prezentarea noilor acte legislative din domeniu, se vor desfăşura la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor (strada Avram Iancu nr. 9, Oradea), a informat cpt. Camelia Roşca, purtător de cuvânt la ISU Crişana Bihor.

Şi proiectanţii

Săptămâna viitoare va veni rândul proiectanţilor şi executanţilor lucrărilor în domeniul securităţii la incendiu să fie pregătiţi. Astfel, luni, 26 septembrie, începând de la ora 13:00, la sediul inspectoratului, Inspecţia de Prevenire va organiza şi desfăşura sesiunea de pregătire a proiectanţilor şi executanţilor pe linia securităţii la incendiu.

La instructaj vor fi abordate teme legate de cele mai recente acte normative din domeniu, activitatea vizând familiarizarea specialiştilor cu prevederile Hotărârii nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcţii şi amenajări care se supun avizării şi/sau autorizării privind securitatea la incendiu (în vigoare de la data de 16.08.2016) şi ale Ordinului nr. 129/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice privind avizarea şi autorizarea de securitate la incendiu şi protecţie civilă (în vigoare din 1 septembrie a.c.).

Pompierii speră ca luni să se prezinte la instructaj toţi proiectanţii şi executanţii lucrărilor din domeniul precizat, cei interesaţi având posibilitatea de a afla informaţii suplimentare de la ISu Bihor, la tel. 0259/411.212, interior 141.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !