Siguranta casei tale conteaza

De Alexandra Lăzureanu
Reactualizat la:
Siguranta casei tale conteaza
Poliţia vă face câteva recomandări preventive, pentru a nu deveni victima furturilor din locuinţe.

Campania preventivă „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” se înscrie în prioritatea naţională privind furturile din locuinţe şi abordează una din categoriile de infracţiuni care are un impact deosebit în ceea ce priveşte percepţia populaţiei cu privire la siguranţa personală.

Campania „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului victimal, în ceea ce priveşte furturile din locuinţe. Astfel, oamenii legii atenţionează că „este extrem de neplăcut să-ţi găseşti casa spartă. De aceea, dorim să te ajutăm să nu devii una dintre victimele celor care fură din locuinţe. Infractorii speculează neglijenţa locatarilor în a-şi securiza casa, în special în mediul urban. De exemplu, aceştia profită de faptul că la unele apartamente situate la parter sau etajul unu, ferestrele sunt lăsate deschise şi nesupravegheate. Un aspect foarte important al prevenirii furturilor din locuinţe este reprezentat de necesitatea adaptării măsurilor de siguranţă la tipul de locuinţă şi la valorile care trebuie protejate”.

Dacă locuiţi la bloc

La intrarea în imobil, trebuie montat un interfon! Asiguraţi-vă că aţi închis bine uşa, atunci când intraţi sau ieşiţi. Dispozitivul de amortizare montat pe uşa de la intrare trebuie să permită o închidere completă a acesteia. Dotaţi cu încuietori corespunzătoare uşile de la terase sau de la alte zone de acces. Nu permiteţi accesul persoanelor necunoscute care sună la interfon, folosind diferite pretexte sau al acelora care încearcă să intre o dată cu dumneavoastră! Instituiţi în imobil, cu sprijinul vecinilor, un sistem de supraveghere a vecinătăţii! Ţineţi uşa de acces în locuinţă încuiată permanent, chiar şi atunci când sunteţi acasă! Uşa trebuie să fie confecţionată dintr-un material rezistent la solicitări mecanice! Montaţi pe toc, în zona sistemelor de închidere/asigurare, o armătură metalică! Balamalele să aibă o bună fixare în toc şi în uşă. Înlocuiţi rapid orice încuietoare devenită nefuncţională sau a cărei cheie aţi pierdut-o. Dacă locuiţi la parter, etajul 1 sau la ultimul nivel, asiguraţi ferestrele prin montarea unor gratii metalice sau un sistem antiefracţie! Când părăsiţi locuinţa, chiar şi pentru scurt timp, închideţi toate ferestrele, inclusiv uşa de la balcon.

Dacă locuiţi la casă

Gardul care înconjoară curtea trebuie sa aibă o înălţime potrivită, astfel încât să fie greu de escaladat. Poarta de acces să fie în permanenţă asigurată cu un sistem de închidere corespunzător şi prevăzută cu interfon. Montaţi un sistem video de supraveghere pentru înregistrarea oricărei activităţi desfăşurate în curte. Instalaţi un sistem de iluminare cu senzori de mişcare pentru zona exterioară. Pe timpul nopţii asiguraţi anexele gospodăreşti cu încuietori sigure. Pentru ferestrele de la parter, instalaţi un sistem electronic antiefracţie sau gratii metalice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !