Soc: Rock Evolution Festival s-a anulat!

De Călin Corpaş
Reactualizat la:
27Comentarii
Soc: Rock Evolution Festival s-a anulat!
Ceea ce trebuia să fie cel mai mare eveniment muzical găzduit vreodată de Oradea s-a dovedit, în cele din urmă, un mare fâs. Contactat de Jurnal bihorean şi Bihon, organizatorul Rock Evolution Festival, Pal Deutch, a declarat miercuri seara că festivalul anunţat pe toate canalele media şi promovat şi de reţeaua Eventim nu va mai avea loc!

Acest anunţ vine cu doar două zile înainte de debutul festivalului, în condiţiile în care marea majoritate trupelor îşi confirmaseră deja prezenţa la festivalul orădean, pe propriile pagini de internet. Inclusiv capul de afiş, brazilienii de la Sepultura, trecuseră Oradea în agenda concertelor, postată pe propriul website. Privit la început cu suspiciune de comunitatea orădeană, iniţiativa părea să fie una serioasă.

Pe lângă confirmările trupelor, biletele erau vândute de Eventim, iar Tuborg era alăturat evenimentului. Iată, însă, că până la urmă organizatorii NZS Production şi-au demonstrat încă o dată neseriozitatea, după rateul cu concertul trupei Lordi, ce fusese anunţat la Oradea în decembrie anul trecut. Şi care, desigur, n-a mai avut loc. Acum câteva săptămâni, actualul şef de la NZS Production, Pal Deutch, dădea vina pe fosta conducere a firmei, pentru eşecul de anul trecut. Iată însă că acum se confruntă cu propriul său eşec. Şi încă unul de proporţii.

Pal Deutch

 

Curentul electric este motivul pentru care festivalul nu va mai avea loc

Sau, mai bine zis, lipsa lui. Cel puţin aşa susţine organizatorul Pal Deutch – NZS Production. Deutch afirmă că iniţial primise acordul Baumax de a se folosi de punctul Trafo de care dispune acest viitor centru comercial. Potrivit lui Deutch, în cele din urmă Baumax nu a mai putut ajuta festivalul cu energie electrică, iar generatoarele electrice care trebuiau aduse în loc erau prea scumpe. Prea scumpe pentru NZS Production. Iată ce a avut de spus Pal Deutch: „Trebuia să ne branşăm de la clădirea Baumax. Dar Baumax nu pot sa ne furnizeze curent. Ne-au spus că nu ne pot furniza curent în mod legal. În mod legal nu pot să ne ajute. Şi i-am înţeles. Am încercat să găsim generatoare, dar nu am găsit ce era potrivit sau ce am găsit era foarte scump. Am găsit în Ungaria şi la Bucureşti cu 10.000-14.000 de euro, plus cheltuielile de branşament. Am fost toată ziua la Electrica ca să găsim o soluţie, dar nu am găsit la puterea care ne-o trebuia nouă: 3×250 de amperi şi 4×250 de amperi. Pentru că pe lângă scene, ne trebuia şi pentru restaurant şi pentru un parc de distracţii..Noi am făcut tot posibilul ca să facem acest festival, dar nu avem cum să-l facem fără curent. Nu putem să-l facem, din pacate”.

Deutch spune că a început deja să anunţe trupele de pe afiş că nu mai e cazul să vină la Oradea. Cât despre fanii rock care şi-au cumpărat deja bilete, organizatorul asigură că aceştia îşi vor primi banii înapoi de la Eventim. Oricum, spune Deutch, lumea nu s-a înghesuit să cumpere bilete. Întrebat de JB şi Bihon dacă nu cumva acesta este motivul real pentru care a renunţat să mai organizeze festivalul, Pal Deutch a negat: „Puteţi să întrebaţi la Baumax, la Electrica. Energia electrică a fost singura problemă”, s-a apărat Deutch, care admite că în trecut a mai organizat doar evenimente „mai mici”, prin Ungaria.Întrebat de ce nu a putut lua curent de la celelalte centre comerciale din zonă: Real, Obi, Era Shopping Park, Deutch a spus că punctele de transformare electrică ale acestora sunt la un kilometru distanţă şi că prin cablaj s-ar fi pierdut din puterea electrică de care avea nevoie…

Redactorul JB l-a mai chestionat pe Pal Deutch de ce nu s-a gândit să organizeze evenimentul în parcarea unui centru comercial deja funcţional. Cum un asemenea festival rock-metal nu putea fi organizat chiar în oraş, din cauza zgomotului, locaţia periferică a centrului Oradea Shopping City ar fi fost, poate, nimerită pentru o asemenea iniţiativă. Măcar pentru că problema energiei electrice nu s-ar fi pus. Astfel, Oradea ar fi putut lua exemplul Clujului, unde acum doi ani clubul CFR Cluj organiza cu succes un concert Iron Maiden la Polus Center. Adică tot la periferia municipiului Cluj-Napoca. Surprins de această sugestie, Pal Deutch a răspuns: „Da… Nu ne-am gândit. Nouă ni s-a oferit, în schimb, această locaţie”. Locaţia unde trebuia să aibă loc festivalul este terenul deţinut de către Tony Shopping Center – un dezvoltator cu planuri pentru Oradea, locaţie aflată vizavi de cartierul Europa, la câteva sute de metri distanţă de Real Hypermarket, chiar lângă viitorul magazin Baumax.

După ţeapa numită Rock Evolution Festival rămâne de văzut câtă credibilitate va mai prezenta municipiul Oradea pentru alte trupe de anvergură de pe scena muzicală mondială.27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor