Solutie de compromis pentru Gradinita nr. 9

Grădiniţa nr. 9, de pe strada Constantin Brâncuşi, va lăsa locul unei creşe
Grădiniţa nr. 9, de pe strada Constantin Brâncuşi, va lăsa locul unei creşe
Copiii de la grădiniţa desfiinţată vor fi mutaţi la Grădiniţa nr. 54. Cele două grupe de română se comasează.

Inspectorul şcolar general Daniel Negrean anunţă că micuţii de la Grădiniţa 9, desfiinţată de Consiliul Local vor fi mutaţi la Grădiniţa 54, de pe bulevardul Dacia (zona blocurilor zig-zag). Liberalul spune că la Grădiniţa 54 există o sală mare, nefolosită, care va fi transformată în două săli, una pentru secţia română şi cealaltă pentru secţia maghiară. Negrean declară că soluţia a fost găsită prin discuţii avute la sediul IŞJ Bihor cu cadrele de la Grădiniţa 54 şi 9, precum şi cu Ioan Mang, liderul PSD Bihor. Acesta din urmă criticase, săptămâna trecută, decizia municipalităţii de a desfiinţa Grădiniţa 9.

Problema frecvenţei

Cum la grădiniţa proaspăt desfiinţată erau două grupe de limba română, cu câte 16 copii, acestea vor fi comasate, acum, la Grădiniţa 54. „Nu sunt copii de trei grupe”, justifică Negrean. Acesta se aşteaptă ca o parte din părinţi să-şi mute copiii la alte grădiniţe, iar grupa de limba română să funcţioneze „probabil cu 20 – 24 de copii, dar acum aşteptăm să vedem confirmarea”. „Rămâne să stabilească directoarea, cu învăţătoarea de la grupă. Directoarea de la «54» era, oricum, directoare şi peste Grădiniţa 9. Vom vedea câţi se vor înscrie şi câţi vor frecventa”, spune şeful IŞJ Bihor, care nu crede că prin mutarea în noul spaţiu, comasarea secţiei de limbă română va reprezenta o problemă. Se vor muta şi cele două educatoare rămase, deoarece a treia a cerut între timp transferul la o altă grădiniţă.

Pentru a justifica desfiinţarea Grădiniţei 9, Daniel Negrean a adus în discuţie problema eficienţei, ridicată şi de primarul Ilie Bolojan. Negrean afirmă că frecvenţa „este foarte mică la aceste grădiniţe mici, de la parter de bloc”, spunând că „nici nu este corect să plăteşti la fel o educatoare cu zece copii şi una cu 25 de copii”. De altfel, inspectorul şcolar general transmite că în Oradea sunt multe grupe cu peste 20 de copii, deoarece „frecvenţa este cum este”.

În altă ordine de idei, Negrean nu înţelege de ce problema acestei grădiniţe a luat amploare. „Când s-a mutat Colegiul Partenie Cosma, cu 1.500 de elevi, în trei locaţii şi două schimburi, nu era nimeni atât de interesat. Acum, dintr-o dată s-au iscat atâtea discuţii. Dar am rezolvat problema. Şi femeia de serviciu va merge acolo”, a conchis şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Grădiniţa 9, desfiinţare cu proteste

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor