Şomerii peste 35 de ani, sprijiniţi să se angajeze în UE

De Dan Birta
Şomerii peste 35 de ani, sprijiniţi să se angajeze în UE
Prin proiectul „Reactivate” se acordă primi sprijin financiar pentru interviu de angajare, pentru a se stabili în noua țară sau curs de limbă străină.

Românii cu vârsta peste 35 de ani vor fi ajutaţi să se angajaze mai uşor în ţările UE. Acest lucru este posibil prin intermediul proiectului „Reactivate”. Este vorba un proiect deschis persoanelor aflate în șomaj în vârstă de peste 35 de ani și a angajatorilor cu nevoi de recrutare din toate țările UE.

Scopul proiectului este să asigure legătura dintre angajatorii cu posturi vacante greu de ocupat cu candidații calificați din toată Europa. Durata proiectului este până la sfârșitul lunii mai 2018.

Cum funcţionează?

Potrivit informaţiilor de pe site-ul mobilităţii europene – Eures – şomerii cu vârsta peste 35 de ani care caută un loc de muncă, interesați să participe la „Reactivate”, trebuie să contacteze consilierul Eures din cadrul unui serviciu de ocuparea a forței de muncă, pentru a obține sprijin.

În cazul şomerilor din judeţul Bihor, aceştia vor luat contact cu Simona Burdean, consilier Eures la AJOFM Bihor. Șomerii pot beneficia de un pachet de servicii de mobilitate care conține: mediere pe un loc de muncă adecvat, date de contact ale angajatorului și pregătire înainte de a ocupa un loc de muncă în străinătate.

Proiectul susține mobilitatea europeană și recrutările durabile cu condiții de muncă echitabile. Proiectul nu poate sprijini ocuparea forței de muncă în cadrul întreprinderilor cu cifră de afaceri mare, cum ar fi vânzările și telemarketing, sau cu una sau mai multe zile de muncă neremunerată perioada de probă, formare înainte de angajare sau care oferă doar comision fără salarii fixe.

Pachetul de servicii pentru şomerii care caută un loc de muncă prin intermediul proiectului „Reactivate” constă în sprijin financiar pentru: un interviu de angajare, sprijin pentru a se stabili în noua țară, sprijin familial suplimentar în cazul în care își aduce familia cu el, un curs de limbă străină și curs pentru recunoaștere a calificărilor.

Condiţii

Pentru a putea aplica, cei interesaţi trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând trebuie să aibă peste 35 de ani şi să fie cetăţean al UE. Cererea trebuie trimisă înainte ca persoana aflată în căutarea unui loc de muncă să părăsească ţara de reşedinţă pentru interviu sau pentru începerea activităţii la noul loc de muncă.

Contractul pentru locul de muncă solicitat trebuie să fie pe o perioadă de cel puţin şase luni, iar orele de lucru trebuie să fie de cel puţin 50% dintr-o săptămână normală de lucru. Salariile şi condiţiile de muncă trebuie să fie în conformitate cu legislaţia de pe piaţa muncii.

Nu se acceptă dublă finanţare, adică angajatorul nu poate oferi sprijin financiar pentru transport sau cazare. Nu sunt eligibile detaşările.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !