Special de Ziua Dunării

De Simona Albinaru
Întâlnirea comitetului de bazin
Întâlnirea comitetului de bazin
În fiecare an pe data de 29 iunie se serbează Ziua Internaţională a Dunării.

În perioada 26 iunie – 4 iulie 2014, Administraţia Bazinală de Apă Crişuri organizează o serie de evenimente dedicate Zilei Internaţionale a Dunării.

Primul eveniment din acestă serie s-a consumat joi în sala de conferinţă a Hotelului Continental Oradea, unde a avut loc întrunirea Comitetului de Bazin în cadrul unei şedinţe special dedicate Zilei Internaţionale a Dunării. Comitetul a reunit reprezentanţi din partea prefecturilor, primăriilor, consiliilor judeţene, din partea ONG-urilor şi a agenţilor economici din bazinul hidrografic Crişuri.

Au fost dezbătute tematicile precum finalizarea consultării publice privind problemele importante de gospodărire a apelor din spaţiul hidrografic Crişuri, dar şi o prezentare a bazinului hidrografic al Dunării și mesajul lansat în acest an cu ocazia Zilei Internaţionale a Dunării – „Fii activ pentru o Dunăre vie”.

Activităţi

Până pe 4 iulie se vor desfășura vizite atât în laboratorul de Calitatea Apei, cât şi la Priza de Apă din cadrul ABA Crişuri, acțiuni menite să încheie proiectul educaţional I LOVE CRISURI, dedicat familiarizării copiilor şi tinerilor cu activităţile specifice gospodăririi apelor.

Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, în parteneriat cu Master Adventure şi Serviciul Judeţean Salvamont Bihor, va organiza de asemenea la începutul lunii iulie o acţiune de igienizare a malurilor Crişului Repede amonte şi aval de Cascada Vadu Crişului, acolo unde accesul pe maluri este posibil numai din barcă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !