Specialiştii Child Life la Universitatea Emanuel

De Veronica Bursaşiu
Specialiştii Child Life la Universitatea Emanuel
Universitatea Emanuel din Oradea este, vineri şi sâmbătă, gazda specialiştilor în asistenţă socială din Texas şi din Praga.

Tematica din acest an a Conferinței Internaționale de Asistență Socială organizată de Universitatea Emanuel din Oradea este „Orizonturi noi în Asistență Socială”.

Jill Kosseste Directorul de Servicii de suport familial și Directorul Programului The Child Life Zone la Spitalul Pediatric Cook Children’s din Forth Worth, Texas. Jill servește în bordul de conducere al Colegiului Profesional al Specialiștilor în Îngrijirea Psihosocială Child Life, USA (the Child Life Council). Colegiul Child Life reprezintă un grup de peste 5.000 de profesioniști formați cu expertiză în asistarea copiilor și familiilor lor în depășirea celor mai dificile evenimente de viață.Jill este o susținătoare a îngrijirii centrată pe familie și a profesiei Child Life. Specialiștii Child Life sunt experți în dezvolatrea copilului și promovează ajustarea eficientă a copilului prin intermediul jocului, pregătirii psihologice, educației și activităților de autoexprimare. Aceștia acordă sprijin emoțional familiilor și încurajează dezvoltarea optimă a copiilor care se confruntă cu o varietate largă de experiențe dificile, în mod special legate de îngrijirea medicală și de spitalizare. Înțelegând faptul că bunăstarea unui copil depinde de sprijinul său familial, specialiștii Child Life oferă informații, sprijin și direcționare părinților, fraților și altor membri din familie. De asemenea aceștia joacă un rol esențial în educarea cadrelor medicale, a administratorilor serviciilor și a populației generale cu privire la nevoile copiilor și a familiilor care trec prin distres.

Noi forme de terapie

Betsy HillardesteSpecialist certificat în Îngrijirea Psihosocială și Managerul departamentuluiChild Life din cadrul Spitalului Pediatric Cook Children’s din Forth Worth, Texas. Betsy este una dintre promotoarele serviciilor psihosociale acordate la centrul medical. Betsy caută să creeze zone lipsite de stimuli anxiogeni pentru copii cu autism și cu alte dizabilități și oferă servicii psihosociale în ambulatorul de chirurgie și în clinica de stomatologie. Betsy își sărbătorește cel de-al 17-lea an la Spitalul Cook Children’s și a apărat neobosit nevoile copiilor cu autism, inițiind noi forme de terapie pentru copii cu tulburări din spectrul autist.

Jiri şi Marketa Kralovecsunt fondatorii şi directorii Fundaţiei Klicek din Republica Cehă. Fundaţia Klicek, prin programul hospice şi prin intermediul taberelor de vara, asigură suport pentru copiii care suferă de boli cronice. Soţii Kralovec susţin nevoia terapiilor psihosociale şi le folosesc ca şi intervenţii în munca lor zilnică din spitalele din Praga. Conferinţa va începe cu cuvântul dr, Paul Negruţ, rector al Universităţii Emanuel. La eveniment sunt aşteptaţi primarul Ilie Bolojan şi managerul Spitalului Judeţean dr. Gheorghe Carp. Despre Departamentul de Asistență Socială va vorbi dr. Anamaria Balla, iar Erika Imre va supune dezbaterii tema: “Creştere Post-Traumatică”. Vor fi prezentate lucrărilor de cercetare, iar Ambasada Speranţei va susţine un concert.

Sâmbătă, Raelene Soritau va prezenta echipa Cook Children’s Medical Center Jill Koss va vorbi despre “Construirea Comunităţii printr-o Viziune Comună” după care urmează sesiuni de workshopuri.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !