Spectacol cu papuşile la masă

De Veronica Bursaşiu
Spectacol cu papuşile la masă
„Domnul Nostoc şi Misterele din Ocean” este cel de-al doilea episod al unui spectacol de mare succes în străinătate. 

Premiera „Domnul Nostoc şi Misterele din Ocean” este rezultatul colaborării dintre francezul Patrice Seiler, care semnează scenariul şi dramaturgia şi regizorul artistic Radu Dinulescu. Cei doi s-au cunoscut cu prilejul unui târg de carte, ocazie cu care Radu Dinulescu i-a spus francezului că trebuie să vină în România şi să pună o piesă împreună. Propunerea a venit ca urmare a faptului că Radu Dinulescu a fost atras de o instalaţie formată din obiecte de recuperaţie prezentată de Patrice. „Nu ascund că Patrice a mai avut şi alte oferte, dar a mea a fost cea mai serioasă”, spune Radu Dinulescu. Patrice Seiler este autorul unui concept aparte de benzi desenate. Primul proiect realizat împreună în 2010, la Arad „Fabuloasa călătorie a domnului Nostoc” s-a bucurat de un imens succes în străinătate.

Acolo, regizorul Radu Dinulescu dă viaţă imaginarului oceanic închipuit de Patrice Seiler, într-un spectacol din cel mai recent album al acestuia, în care universul lui Jules Verne e îmbrăcat într-o frumoasă nuanţă de albastru – unde monştrii nu sunt deloc monstruoşi, chiar dacă provin din abisurile oceanului. Iată, aşadar, o colaborare reuşită între Patrice Seiler, autorul şi ilustratorul francez, şi trupa de maeştri ai marionetelor din România.

Acest spectacol este susţinut de către Organizaţia Internaţională a Francofoniei şi Institutul Cultural Român. Acest spectacol s-a jucat de 24 de ori la Avignon, acolo unde spectacolul s-a jucat cu încasări record, în condiţiile în care la Avignon se joacă 1000 de spectacole într-o zi , iar publicul are de unde alege. Totodată, spectacolul a fost cumpărat, în premieră absolută pentru România, la cel mai mare festival de marionete din lume din Charlevilee Mezieres, dar şi la târgul de carte de la Colmar, acolo unde se joacă zilnic 3-4 spectacole.

Teatru în acvariu

Micii spectatori şi nu numai, sunt aşteptaţi duminică, 16 iunie de la orele 11, 00 , respectiv de la orele 13,00 la premiera spectacolului „Domnul Nostoc şi misterele Oceanului” la Sala Studio Arcadia. „La primul spectacol vor fi doar 60 de locuri, iar la cel de-al doilea vor fi 30 de locuri. Aceasta, fiindcă păpuşile sunt de dimensiuni mici şi dorim să avem o vizibilitate bună. Vom juca la masă” , spune directorul executiv al Trupei Arcadia, Florian Silaghi. Actorii au participat efectiv la lucrul cu păpuşile, au pus led-uri, ochi, bărbi . „Această linie foarte modernă în teatrul occidental pătrunde şi la noi şi putem dovedi că orice obiect ajunge în mâna actorului prinde viaţă”, a spus Radu Dinulescu. Din recuzita spectacolului face parte şi un ecran transparent care dă senzaţia că spectacolul are loc într-un acvariu şi care foloseşte şi ca suport pentru imagini de sinteză, filmate şi create pe computer. Biletele se pot achiziţiona de la agenţia de bilete a Teatrului, online pe www.biletmaster.ro şi cu o oră înainte de începerea spectacolului. Preţul unui bilet este de 8 lei pentru copii şi 10 lei pentru adulţi.

Distribuţia:

Cu: Lenuţa Dorobanţu şi Sorin Dorobanţu

Regia artistică: Radu Dinulescu

Scenografia: Patrice Seiler

Ilustraţia muzicală: Armand Richelet Kleinberg

Data premierei: 16 iunie 20130Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !