Spectacol dedicat copiilor

De Cristian Horgoș
Reactualizat la:
Spectacol dedicat copiilor
Peste 150 de copii au participat la ediţia a VII-a a Festivalului Copiilor, organizat de Asociaţia Pro Bambini.


De şapte ani, în preajma zilei de 1 Iunie, Asociaţia Pro Bambini din Oradea organizează Festivalul Copiilor. În acest an, manifestarea a cuprins un spectacol cultural artistic, un concurs naţional de desene şi tradiţionalul târg de carte – „Cartea, prietena copiilor”.

Programul artistic s-a desfăşurat la Liceul de Arte din Oradea şi a fost susţinut de Ionică-Popa Lianu (clasa a III-a A de la Liceul de Arte), Patricia Simuţ şi Oana Muscă (clasa a III-a C de la Şcoala Gimnazială „Oltea Doamna”), Patrisia Dragoş (clasa pregătitoare de la Liceul de Arte), Alexia Csizmaş (clasa a III-a B – Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu”), Antonia Marta (clasa a V-a de la Liceul de Arte Oradea), Ioana Pădurean, Ştefania Vinter, Oana Oros şi Rareş Less (clasa a III-a A de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”), Szanto Torja Andrada (clasa a III-a A de la Liceul de Arte), Jurcuţ Raţ Nicoară Casiana (clasa a II-a A de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu”), Ansamblul Folcloric al Şcolii Gimnaziale „Dacia” Oradea şi Ansamblul „Mugurelul” de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea.

Expoziţie-concurs

Spectacolul a fost precedat de vernisajul expoziţiei „Visul meu de copil”, alcătuită din 350 de lucrări realizate de elevi din 36 de şcoli din 10 judeţe din România. În acelaşi context, au fost acordate premiile concursului de creaţii plastice „Visul meu de copil”. Fiecare din cei peste 150 de copii implicaţi în spectacol au primit la final diplome şi un pacheţel cu dulciuri.

Evenimentul, susţinut de firma Benvenuti, a fost organizat de Asociaţia Pro Bambini, în parteneriat cu Liceul de Arte, Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, dar şi cu alte şcoli din Oradea şi din judeţ şi s-a dorit a fi închinat copiilor cu ocazia zilei de 1 Iunie.
„Am dorit să sărbătorim copiii şi copilăria. Copilăria este un tărâm magic, o lume fermecată, duioasă, dulce, lină, în care orice este posibil. Este momentul vieţii în care trăim totul la maximă intensitate. Copiii sunt mesagerii acestei lumi fermecate. Astăzi, ei i-au invitat pe toţi cei prezenţi, prin cânt şi dans, să-i însoţească în lumea lor”, a spus prof. Valeria Bunica, coordonatoarea Festivalului.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !