Spectacol magic, cu casa închisă

De Otilia Șandor
Spectacol magic, cu casa închisă
Filarmonica Oradea a fost neîncăpătoare pentru un regal în paşi de dans.

Spectacol condensat nemţeşte ca timp şi spaţiu, dar extins ca şi calitate, vârstă şi succes. Aşa se poate caracteriza, pe scurt, spectacolul marca Feeling Dance susţinut vineri seară, la Filarmonica de Stat Oradea.

Cu casa închisă

Sala a devenit neîncăpătoare şi pentru prima dată pe scenă dansatorii Feeling Dance au evoluat cu casa închisă. Tot pentru prima dată, s-a anunţat oficial că a scăzut vârsta de la orădenii pot începe să danseze.

Dacă până acum, la Academia orădeană Feeling Dance se promova dansul de la 5 ani, de acum înainte şcoala de dans promovează debutul în dans la 3 ani (şi se fac eforturi pentru cooptarea dansatorilor seniori ce se apropie de suta de ani).

Dovadă zecile de copilaşi, unii nu demult scăpaţi de scutecele, care au „rupt” scena Filarmonicii în cadrul spectacolului de Crăciun, tradiţie deja la Feeling Dance.

În faţa spectatorilor care au umplut până la refuz Filarmonica, au evoluat impecabil cei mai tineri precum şi cei mai experimentaţi dansatori, cu vârste cuprinse între 3 si 36 de ani, în faţa Moşului Crăciun, sosit şi el cu cadouri pentru absolut toţi cei ce au dansat.

Medaliaţi

Miracolul Craciunului în paşi de dans care i-a învăluit pe orădeni a condensat aşadar succesele şi realizările dansatorilor şi instructorilor depuse în acest an.

În nota elegantă, caracteristică momentului festiv, spectacolul a încorporat momente de muzică live de sezon alături de soliștii Vass Sonia și Nica Sergiu, demonstraţii în duet sau formaţii sincron cu perechi multiple, pe ritmuri latino-americane și clasice.

Instructorii, coregrafii şi sportivii cu rezultate remarcabile (unul dintre cupluri a reuşit anul acesta să se claseze pe locul I de peste zece ori la competiţiile de profil din ţară) au fost recompensaţi simbolic cu medalii de excelenţă pentru întreprinderile lor pe anul în curs.

Costumaţiile dansatorilor au fost în ton cu magia Crăciunului şi cu ritmurile melodioase şi cunoscute ce au uns inimile spectatorilor.

Vals magic

Finalul a fost marcat de un vals vienez magic, implicând 32 de dansatori care au plutit graţios pe scenă în ţinute sclipitoare de competiţie.

Derularea spectacolului cu casa închisă a demonstrat şi în acest an că orădenii sunt deschişi către artă, iar frumuseţea dansului calitativ de societate şi latino este în continuă dezvoltare.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !