Spitalul din Beiuș, reabilitat cu 12 milioane de lei

De Veronica Bursaşiu
Spitalul din Beiuș, reabilitat cu 12 milioane de lei
Lucrarea ar urma să pună capăt stării deplorabile reclamate de pacienți.

Noul manager al Spitalului din Beiuș a reușit să achite toate datoriile către furnizori, iar acum primarul Beiușului, Petru Mlendea, vorbește de investiții care ar urma să schimbe radical imaginea unității spitalicești.

Anul trecut s-au arătat primele semne ale rentabilizării Spitalului „Episcop Nicolae Popoviciu” din Beiuș. Aceasta după ce unitatea spitalicească a început anul cu un plus de 4 miliarde de lei vechi, reușind să achite datorii de aceleași dimensiuni. Schimbarea sistemului de achiziții pare să fi fost factorul hotărâtor în această acțiune.

„Chiar la mijlocul acestei luni vom face pași concreți în demersul de reabilitare termică integrală a Spitalului din Beiuș. Este un proiect pe fonduri europene ce presupune o investiție de 12 milioane de lei. Se vor reface acoperișul, pereții exteriori, încălzirea, rețeaua de curent electric, va fi făcută compartimentarea interioară și vor fi dotate «secțiile sensibile»”, spune primarul Beiușului, Petru Mlendea.

Prin proiecte cu finanțare europeană derulate în cadrul Programului Operațional Regional vor fi realizate eficientizarea energetică a unității spitalicești și dotarea cu aparatură imagistică performantă – un aparat de radiologie digital, un ecograf și un computer tomograf, urmând să fie implementat și un program modern de telemedicină.

Modernizarea secției de interne, până în 2020, facilitarea accesului persoanelor diabetice la servicii, prin ocuparea postului de medic specialist, și fluidizarea accesului în spital sunt obiective aflate pe agenda managerului Vesa.

Tot în contextul investițiilor care au loc la Beiuș, primarul Mlendea spune că centrul orașului va fi refăcut printr-o investiție de aceeași dimensiune cu cea de la Spital, doar că Guvernul a găsit resurse pentru a aloca fonduri în scopul diminuării noxelor din centrul orașelor, astfel că proiectul Beiușului rămâne în fază de precontractare până în vară, când vor fi depuse ultimele proiecte. Primarul Mlendea anunță, de asemenea, că e gata să purceadă la extinderea bazei de agrement de la stadion, acolo unde urmează să se construiască bazinul promis de Consiliul Județean.

Termenul-limită de depunere a ofertelor pentru realizarea proiectelor tehnice necesare investiției de la Beiuș a expirat pe 26 februarie. 7 companii au depus oferte pentru obiectivul de la Beiuș, derulat prin Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !