Sport de masă: deschid publicului terenurile de sport ale şcolilor

De Cristina Ghilea
Reactualizat la:
Sport de masă: deschid publicului terenurile de sport ale şcolilor
Bucuria orădenilor, tristeţea portarilor de şcoală! Consiliul Local a aprobat, joi, cu unanimitate de voturi, deschiderea gratuită, pentru public, a terenurilor de sport din mai multe şcoli orădene, după orele de curs.

Hotărârea Consiliului Local se referă la 19 unităţi şcolare şi vine după ani de zile în care acestea au fost ţinute sub lacăt, în condiţiile în care oraşul duce lipsă de spaţii pentru activităţi sportive. Iniţiativa vine din partea a trei consilieri locali – Sebastian Lascu, Aurel Mohan şi Adrian Felea.

„În unele zone suprapopulate sau centrale nu există suprafeţe disponibile pentru amenajarea de terenuri de sport. Cele 19 şcoli şi licee au fost alese în funcţie de câteva criterii, după ce am vizitat toate şcolile din oraş. Sunt cele care au curţi cu acces separat, care evită intrarea în clădirea şcolii. De exemplu, Liceul „Mihai Eminescu” are o curte cu acces din strada Academiei iar folosirea acesteia nu afectează şcoala”, spune Sebastian Lascu.

După ore

Programul de funcţionare – vara în intervalul 15 – 21 şi iarna între orele 15:00 şi 19:00. În utilizarea terenurilor, vizitatorii sunt invitaţi să respecte câteva reguli care ţin mai mult de bunul simţ: să nu distrugă aparatura sau să nu lase mizerie în urma lor. Copiii sub nouă ani trebuie însoţiţi de un adult. De asemenea, au fost alese şcoli dotate cu sistem de supraveghere video şi cu portar. Sarcina acestuia este să anunţe poliţia locală în caz de incidente. „Liceul «Onisifor Ghibu» e de referinţă pentru acest proiect, pentru că acolo s-a ţinut întotdeauna terenul de sport deschis pentru orădeni”, exemplifică Lascu.

Acesta spune că s-a urmărit cu predilecţie identificarea de şcoli în zonele suprapopulate ale Oradiei, cum e Cartierul Rogerius.

„Nu există limită de vârstă, ne aşteptăm să participe în primul rând tineretul. Am vrea ca iniţiativa să se generalizeze în tot oraşul, acolo unde delimitarea şcolii de terenurile de sport se poate face cu costuri minime”, spune consilierul.

Pentru început, în toate unităţile şcolare alese urmează să fie afişată hotărârea Consiliului Local şi să se deschidă porţile.

Fact box

19 unităţi şcolare se deschid pentru sportul de masă:

Colegiul Naţional Mihai Eminescu – str. Roman Ciorogariu

Colegiul Emanuil Gojdu – str. Spiru Haret

Colegiul Transilvania – Cazaban

Colegiul Brâncuşi – str. Menumorut

Liceul Lucian Blaga – str. Posada

Liceul O. Ghibu – Aleea O. Ghibu

Liceul German – str. W. Shakespeare

Liceul de Arte – str. Parc Petofi 26 şi Nicolae Jiga 61

Liceul Sanitar – Clujului

Şcoala Ioan Slavici – Clujului

Şcoala D. Cantemir – str S. Puşcariu 2A şi D. Cantemir 31

Şcoala 11 – Moldovei

Şcoala Oltea Doamna – Parc Traian

Şcoala Szacsvay Imre – str. M. Eminescu

Şcoala 16 – Călugăreni

Şcoala Octavian Goga – Lăpuşului 13

Şcoala Bălcescu – str. Erou M. Cosma

Şcoala Lucraţia Suciu – Griviţei

Liceul Ortodox – Republicii 48 şi Aluminei 880Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !