„Sportivii ecologişti” pe primul loc

De Gavril Nutiu
Conducerea LPS Bihorul: Lucian Stance, Dan Matei şi Roland Bocoi
Conducerea LPS Bihorul: Lucian Stance, Dan Matei şi Roland Bocoi
Conducerea Liceului cu Program Sportiv Bihorul a iniţiat un proiect intitulat „Sportivii ecologişti”, care a fost înscris în concursul „Ţara lui Andrei”.

Ideea acestui proiect îi aparţine Marianei Oprea, preşedintele Comitetului de părinţi al LPS Bihorul. Prin proiectul respectiv se urmăreşte „amenajarea unei oaze ambientale propice unei şcoli moderne, în care elevii vin cu drag în fiecare zi”. Acum câţiva ani s-au terminat lucrările de reabilitare a liceului, fiind finalizate clădirea şcolii, bazele sportive şi cantina, dar din lipsă de fonduri, curtea a rămas neamenajată. Este vorba de două terenuri cu suprafeţele de 752,5 mp, respectiv de 315 mp. „Dorim să realizăm o oază de linişte şi plăcere vizuală atât pentru elevi, profesori şi antrenori ai LPS Bihorul, cât şi pentru comunitatea locală, pentru pentru părinţii actualelor şi viitoarelor generaţii de elevi ai acestei şcoli”, afirmă Roland Bocoi, director adjunct al LPS Bihorul.

Obiectivele vizate prin acest proiect sunt educarea copiilor ăîn sensul păstrării sănătăţii mediului în care trăiesc, formarea deprinderii de a ocroti natura, antrenarea elevilor şi a familiilor lor în acţiunea de amenajare a spaţiilor verzi din curtea şcolii.

LPS Bihorul a concurat cu alte 234 de şcoli din întreaga ţară, reuşind să se claseze pe primul loc la votul publicului, cu o diferenţă de 35 de voturi. „Votul publicului are o pondere de 40 la sută în întocmirea clasamentului final. Urmează jurizarea proiectelor de către o comisie de la Bucureşti. Noi sperăm să menşinem să ne menţinem măcar pe primele locuri, pentru că vor fi finanţate primele şapte proiecte”, a declarat prof. Roland Bocoi. Proiectul desemnat învingător va primi o finanţare de 5.000 de euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !