Sportul necesită bugete mai mari

De Gavril Nutiu
4Comentarii
Pista de atletism a Stadionului Tineretului, pe vreme de ploioasă
Pista de atletism a Stadionului Tineretului, pe vreme de ploioasă - © Foto: Digi24 Oradea
Toate entitățile sportive din Oradea acuză finanțările insuficiente din anul 2018.

Tradiționalele anchete de final de an ale cluburilor din sportul bihorean au oferit conducătorilor acestora momentul prelnic pentru analiza sezonului recent încheiat. Toți aceștia s-au plâns, la unison, de finanțarea insuficientă cu care s-au confruntat în acest sezon.

Dan Matei, directorul CSȘ LPS Bihorul, o adevărată pepinieră de viitori performeri ai sportului bihorean, a afirmat că problemele financiare s-au acutizat și pun în pericol buna funcționare a clubului. Problemele de infrastructură, cu referire directă la vechiul Stadion al Tineretului, constituie un alt motiv de nemulțumire pentru conducerea liceului.

„Noi am trimis din nou către Ministerul Educației Naționale, care este proprietarul bazei noastre sportive, un proiect de reabilitare și modernizare, în speranța că ni se va aloca în sfârșit bugetul necesar pentru o astfel de investiție. Rămâne de văzut ce răspuns vom primi”, a spus Dan Matei.

Nu au putut fi înscrise

La rândul său, directorul CS Universitar Oradea, Adriana Floruța, a reiterat problemele financiare care au împiedicat înscrierea echipei de volei feminin în Divizia A1, după ce aceasta își câștigase la baraj dreptul de promovare. Cu aceeași problemă s-a confruntat și CS Municipal Oradea, a cărui echipă de handbal nu a putut profita de promovarea directă în Liga Națională, după ce terminase campionatul în protura de lideră autoritară.

Directorul DJST Bihor, Petruț Drăgan, a declarat la Gala Sportului Bihorean că instituția pe care o conduce a avut un buget insuficient în anul 2018. Dar poate că domeniul cel mai văduvit din punct de vedere al infrastructurii rămâne, la fel ca în ultima perioadă, atletismul. Este elocvent în acest sens faptul că acest sport nu beneficiază de o sală de antrenamente de dimensiuni corespunzătoare și nici măcar de o pistă sintetică modernă.

„Am solicitat de nenumărate ori autorităților să sprijine acest sport, dar fără succes. Dacă nu s-a făcut nimic în tot acești ani, cred că nici în viitorul apropiat lucrurile nu vor sta mai bine. Noi, atleții, ne-am obișnuit să ne antrenăm și să ne pregătim în condiții improprii”, a afirmat președintele Asociației Județene de de Atletism Bihor, Virgil Preda.

Foto: Digi24 Oradea4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor