Sprijin pentru tinerii fără loc de muncă

De Dan Birta
3Comentarii
Békési Csaba
Békési Csaba - © FOTO: DAN BIRTA
Circa 1.000 de tineri care nu au un loc de muncă şi nu urmează o şcoală au fost înscrişi în baza de date a AJOFM Bihor.

Persoanele care au vârsta cuprinsă între 16 ani și până la împlinirea vârstei de 25 de ani, care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activităţi de formare profesională pot contacta experții de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenție, pentru a primi sprijin de specialitate.

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă implementează, în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Educației Naționale și Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, proiectul INTESPO – Înregistrarea Tinerilor în Evidențele Serviciului Public de Ocupare. Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea numărului de tineri NEETs înregistrați la Serviciul Public de Ocupare (SPO), în vederea furnizării de măsuri specializate de sprijin.

În cadrul proiectului, în fiecare județ au fost constituite echipe locale de intervenție formate din experți de ocupare, asistenți sociali, consilieri școlari, mediatori școlari, care au rolul de a sprijini tânărul NEET în funcție de nevoile concrete ale acestuia.

Experții de ocupare din cadrul echipelor locale de intervenție, pe lângă o serie de responsabilități, asigură realizarea activităților de bază ale proiectului: contactarea și profilarea tinerilor NEETs, înregistrarea acestora în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă, informarea și consilierea acestora, monitorizarea parcursului tinerilor NEETs înregistrați.

În Bihor

Persoanele de contact din judeţul Bihor sunt Marin Adriana Delia şi Florian Delia Ştefania, datele de contact fiind tel. 0771/363.407 sau ajofm@bihor.anofm.ro.

Potrivit informaţiilor primite de la şeful AJOFM Bihor, Békési Csaba, la nivelul judeţului au fost trimise circa 2.000 de scrisori persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 ani şi 25 de ani care nu au loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activităţi de formare profesională. De asemenea, s-au mai făcut întâlniri în şcoli cu elevii.

„În baza noastră de date am înregistrat circa 1.000 de persoane din categoria NEETs. Acestea vor beneficia de măsurile active de integrare pe piaţa muncii: consiliere, formare profesională şi mediere pentru angajare”, a subliniat Békési Csaba.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor