Stafeta ciclista Scleroza Multipla 2013

De Dan Birta
Stafeta ciclista Scleroza Multipla 2013
O ştafetă ciclistă va demara vineri, 24 mai 2013, ora 12:00, din Parcul 1 Decembrie din Oradea şi va lega cinci localităţi din România: Oradea, Bistrița, Alba Iulia, Sibiu, Râmnicu Vâlcea și București.

Evenimentul, desfășurat sub denumirea: „Mobilizează și unește oameni”, vrea să transmită un mesaj pentru comunitate, de susţinere a paciențiilor afectați de scleroza multiplă în demersul lor de înființare a unei rețele naționale de grupuri de suport, care să îi ajute pentru îmbunătățirea calității vieții lor.

Organizatorii ştafetei sunt: Societatea de Scleroză Multiplă din România, organizator naţional, în parteneriat cu Asociația Filantropia Oradea, Asociația Probikers şi FSMB.

Obiectiv

Potrivit organizatorilor, obiectivele ştafetei sunt realizarea unui eveniment recreativ itinerant, de tip ștafetă ciclistă, organizat în șase reședințe de județ și București, cu participarea voluntarilor, copii, tineri și familia acestora, cu prilejul zilei mondiale SM, 29 mai, într-un demers comunitar de susținere a cauzei persoanelor afectate de scleroza multiplă pentru înființarea rețelei naționale de grupuri de suport.

În cadrul evenimetului, cinci voluntari bicicliști pornesc într-o ștafetă ciclistă dedicată cauzei SM, legând cinci localități din România, în care comunitatea, copii, tineri și membrii ai familiei, utilizând propriile biciclete, se alătură, ca suporteri bicicliști, într-un tur ciclist simbolic și recreativ, organizat într-un parc central din localitate, pentru a motiva echipa ștafetei și a le înmâna postit-uri cu mesaje de încurajare adresate celor afectați de această maladie. După efectuarea turului simbolic, în sunetul clopoțeilor de bicicletă, echipa ștafetei va pleca spre prima destinație din traseul național, purtând ca ștafetă, mesajele și fotografiile de încurajare ale comunității, pe care le va culege de pe tot traseul, până la punctul terminus, Parcul Herăstrău din București. Suporterii bicicliști, care se alătură acestei inițiative vor susține demersul acestei campanii prin participarea la o tombolă a ștafetei cicliste, ale căror fonduri vor fi utilizate pentru sprijinirea persoanelor afectate de scleroza multiplă, prin intermediul unor grupuri de suport, organizate la nivel local cu implicarea comunității.

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !