Start pentru rezidenţiat în medicină

De Otilia Șandor
Start pentru rezidenţiat în medicină
Cei care doresc să urmeze rezidenţiatul în medicină sunt informaţi despre condiţiile şi datele de contact.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Bihor anunţă că au început înscrierile pentru candidaţii la concursul de rezidenţiat în medicină, organizat de Ministerul Sănătăţii, în 29 iunie 2014 pentru posturile şi pe locurile rămase neocupate în sesiunea 17 noiembrie 2013.

De reţinut că acest concurs se desfăşoară numai în Centrul Universitar Cluj-Napoca / Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, care poartă întreaga responsabilitate pentru organizarea şi desfăşurarea concursului, alcătuirea clasificărilor şi alegerea locurilor.

Cine poate

La concurs, spun reprezentanţii DSP Bihor, se pot prezenta candidaţii care au diplomă de licenţă în profil medico/ farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; rezidenţii aflaţi în pregătire, cu respectarea prevederilor art. 6 din Ordonanţa Guvernului nr. 18/2009, aprobată prin Legea nr. 103/2012, cu completările ulterioare; specialiştii care doresc să efectueze pregătire în cea de/a doua specialitate, cu respectarea prevederilor legale.

Specialiştii care au efectuat programul de pregătire prin rezidenţiat, forma pe post, pot obţine a doua specialitate după îndeplinirea condiţiei din actul adiţional încheiat la contractul de muncă; candidaţii care îndeplinesc condiţiile privind cetăţenia stabilite de Legea nr. 95/2006, cu modificările şi completările ulterioare, şi au diplomă de licenţă în profil medico/farmaceutic uman sau o diplomă echivalentă cu aceasta; candidaţii cetăţeni de origine etnică română cu domiciliul stabil în străinătate, posesori ai diplomei de medic obţinute în România ori într/un alt stat membru al Uniunii Europene, susţin concursul în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români, însă concurează pe locurile publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, care va distribui aceste locuri pe centrele universitare.

Medical şi administrativ

Candidaţii trebuie să fie apţi din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic), iar dosarul de înscriere al candidatului trebuie să conţină următoarele documente: cererea de înscriere la concurs, cu numele de familie, iniţiala tatălui şi toate prenumele înscrise în buletinul/cartea de identitate/paşaport. În cerere candidaţii vor menţiona acordul pentru folosirea numelui şi pentru afişarea rezultatului pe internet; copie a buletinului/cărţii de identitate sau a paşaportului (paginile din care reies numele şi prenumele candidatului, precum şi data naşterii); copia legalizată a diplomei de licenţă de medic. Absolvenţii promoţiei 2013 pot prezenta adeverinţă privind promovarea examenului de licenţă; adeverinţa eliberată de unitatea în care este încadrat, din care să reiasă specialitatea în care este confirmat şi tipul contractului individual de muncă, numai pentru rezidenţi şi specialişti; certificatul medical privind starea de sănătate, eliberat de unitatea sanitară teritorială desemnată de direcţia de sănătate publică judeţeană sau a municipiului Bucureşti, în care se precizează că este apt/inapt din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic) pentru exercitarea activităţii în domeniul pentru care candidează; copia legalizată a actelor doveditoare (certificat de căsătorie etc.) ori alt document care dovedeşte schimbarea numelui; chitanţa de plată a taxei de concurs.

Taxă şi înscriere

Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidenţiat este de 360 lei (RON)/participant. Taxa se va plăti în contul IBAN nr. RO85TREZ7005003XXX000092, CUI-4266456, DTMB (Direcţia de Trezorerie Bucureşti) beneficiar Ministerul Sănătăţii, adresa: str. Cristian Popişteanu Nr 1-3, sector 1, Bucureşti, cod: 010024.

Candidaţii se pot însă înscrie la orice direcţie de sănătate publică judeţeană din ţară. Bihorenii se pot astfel înscrie la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, str. Libertăţii nr.34, et.II, cam.13 (prin depunerea dosarului) se desfăşoară în perioada 19 mai 2014 – 2 iunie 2014 (ora 16,00), inclusiv. Inspectorii sanitari roagă candidaţii să nu amâne pentru ultima zi depunerea dosarului şi să se prezinte cu toate documentele menţionate mai sus

Detalii privind concursul de intrare în rezidenţiat din 29 iunie 2014 pot fi găsite pe situl http://rezidentiat.ms.ro/.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !