„Start-up Nation”, promovat la Oradea

De Dan Birta
„Start-up Nation”, promovat la Oradea
Statul finanţează persoanele care deschid o afacere cu până la 200.000 de lei fonduri nerambursabile.

Persoanele interesate să demareze o afacere prin constituirea unei firme noi, dar şi actualii antreprenori, pot afla informaţii interesante participând la evenimentul de prezentare a programului „Start-up Nation – Romania”.

„Acesta va fi organizat în data de 7 martie, de la ora 11:00, în Aula Magna a Universităţii Oradea, de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, prin Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie (OTIMMC) Cluj-Napoca, în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie”, ne-a informat Cristian Raţiu, reprezentantul OTIMMC Cluj-Napoca. Tema evenimentului este „Surse de finanţare de la bugetul de stat pentru IMM-uri 2017”.

Vor participa reprezentanţi ai ministerului, ai Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, ai asociaţiilor patronale şi oamenilor de afaceri, ai IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest şi ai oficialităţilor locale.

„Evenimentul va fi centrat pe promovarea instrumentelor elaborate la nivel naţional în vederea susţinerii şi dezvoltării de noi activităţi antreprenoriale în sectorul IMM-urilor – Programul «Start-up Nation – Romania» şi pe programele naţionale multianuale cu finanţare de la bugetul de stat pentru anul 2017”, a explicat Cristian Raţiu. Intrarea la eveniment este liberă.

Beneficiari şi condiţii

Programul „Start-up Nation – Romania” se va implementa în perioada 2017-2020 prin acordarea de ajutoare de minimis, pentru un număr maxim anual de 10.000 de beneficiari. Sursa finanţării va fi din fonduri de la bugetul statului şi din fonduri europene.

Pot beneficia de finanțare în cadrul programului microîntreprinderile şi IMM-urile care îndeplinesc cumulativ, la data completării planului de afaceri online, o serie de criterii de eligibilitate: să fie înfiinţate de către persoane fizice după intrarea în vigoare a OUG nr. 10/2017; să fie IMM-uri.

Potrivit actului normativ, beneficiarul va trebui să se înregistreze (cu user şi parolă) în aplicaţia online care va fi disponibilă pe site-ul www.aippimm.ro , apoi va completa şi va transmite online planul de afaceri.

„Admiterea în program se va face conform principiului «primul venit – primul servit», cu respectarea pragului minim de 50 puncte”, conchide reprezentantul OTIMMC Cluj-Napoca.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !