Stei: cele mai multe investitii pe cap de locuitor

De Simona Albinaru
Vasile Blaga
Vasile Blaga
Lansarea candidaţilor PDL la Primăria Stei a avut loc la Casa de Cultură, prima locaţie de acest fel din ţară modernizată şi renovată.

Spuma artiştilor din zonă, invitaţi la eveniment, a întregit programul unei zile cu adevărat de sărbătoare. Pentru că după patru ani de muncă în folosul comunităţii , primarul Ioan Lucaciu a ales să petreacă alături de comunitate sărbătoarea Rusaliilor. Şi să-şi prezinte echipa alături de care se îndreaptă spre cel de-a V-lea mandat de primar. O echipă în care tinereţea şi maturitatea se regăsesc deopotrivă: şi tineri care abia au împlinit 24 de ani, dar şi cei care au pus bazele formaţiunii la Stei, alături de Blaga şi Lucaciu: Nicu Pirtea şi Adrian Todoran. Pe poziţii eligibili pe lista lui Lucaciu se află şi medicul Ioana Ţigan, singurul medic care are şanse să devină consilier.Aceasta chiar dacă şi alte formaţiunii consideră că sănătatea e prioriate, dar fără a da medicilor şansa să se exprime.

Pentru încă un mandat, admnistratorul Ioan Vulciu e gata să sprijine echipa şi primarul. Lista realizărilor lui Ioan Lucaciu este prea lungă pentru a face obiectul unui articol. Dar dacă spunem că Ioan Lucaciu a reuşit să atragă la Ştei cele mai multe investiţii pe cap de locuitor , atunci putem vizualiza un tablou a ceea ce înseamnă un om al faptelor în fruntea unei primării. Dacă adăugăm şi premiile de excelenţă obţinute de Lucaciu la nivel naţional, atunci putem da credit celor care spun că şi viitorul oraşului se leagă de numele actualului primar. În cuvântul său, primarul Şteiului a profitat de ocazie şi i-a mulţumit pentru sprijin “acestui mare domn Vasile (Vasile Blaga, preşedintele Senatului)” care i-a sprijinit proiectele. Reabilitarea alimentării cu apă , a canalizării menajere, realizarea unei noi staţii de captare pe pârâul Boga, modernizarea şi extinderea staţiei de tratare a apei, reabilitarea şi extinderea staţiei de epurare sunt doar câteva dintre realizările primarului.

“Mergeţi la sigur”

Alături de primarul Şteiului a urcat pe scenă liderul tinerilor democrat-liberali Bogdan Manafu care a ţinut să sublinieze că Ioan Lucaciu şi-a ales o echipă din care fac parte tineri pentru că a înţeles că dezvoltarea vine de la tineri. Prezent la eveniment, preşedintele PDL Bihor Ionel Avrigeanu a fost scurt şi concis: “în 2000-2004 locuitorii din Stei au mai făcut un experiment nefericit. Mergeţi la sigur de această dată, nu mai faceţi experimente”.Candidatul la preşedenţia CJ Bihor Radu Ţârle a mărturisit că de câte ori făcea bugetul judeţului începea cu începutul: comuna natală Criştior de Jos şi apoi o lua încet spre Ştei şi spre Beiuş şi Pietroasa.

“Pot să vă spun că Depresiunea Beiuşului este prima la investiţii judeţene şi guvernamentale şi vă promit că din 10 iunie închidem şi lucrările de alimentare cu apă la Pietroasa-Stei”, a spus Ţârle. Acesta a subliniat că cel mai prolific an pentru Bihor a fost 2009, atunci când la Ministerul Dezvoltării s-a aflat Vasile Blaga care a direcţionat spre Bihor de 2,5 ori mai mulţi bani decât spre orice alt judeţ din România.”Eu nu mă emoţionez prea des, dar nu pot să nu o fac când sunt printre ai mei. Îl văd aici pe domnul director Petru Pantea (fostul şef al lui Blaga) care alături de tata şi de domn professor de la Timişoara m-a pus pe şine. Nu-mi fac gânduri cu Lucaciu, fiindcă e omul realizărilor. Nu puteam eu să îi dau bani, dacă nu avea proiecte. Dati-i lui Lucaciu şi Consiliul local ca să nu mai aibă piedici, şi votaţi-l şi pe Radu Ţârle la Consiliul Judeţean şi lista noastră de consilieri, ca Lucaciu să aibă sprijin pentru proiectele sale”, a spus Vasile Blaga.

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !