Stimulaţi să angajeze pe perioada vacanţei

De Simona Albinaru
Bekesi Csaba
Bekesi Csaba
Conform Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor angajatorii din judeţ pot beneficia de un stimulent financiar lunar în valoare de 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare, pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor pe perioada vacantei de vara.

În prezent valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei.

Stimulentul financiar se acordă din bugetul asigurărilor pentru somaj pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucratoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student căruia i s-a încheiat contract individual de muncă. În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână, se consideră încheiat cu normă întreagă.

Beneficiari

Beneficiază de stimulentul financiar lunar prevăzut mai sus angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, sau a unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Nu beneficiază de stimulentul financiar prevazut de lege angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi. De asemenea nu beneficiază de acest stimulent angajatorii care au beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul finaciar prevazut la art.1 din lege pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar menţionat, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu AJOFM Bihor, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor. „Stimulentul financiar se acordă angajatorilor lunar, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii în cauză pe perioada de vacanţa din luna respectivă, fără a depăşi numărul de ore corespunzatoare programului normal de lucru şi nu se acordă pentru perioada concediului de odihnă cuvenit. În perioada în care raporturile de muncă ale elevilor şi studenţilor încadraţi în muncă sunt suspendate potrivit legii, stimulentul financiar lunar nu se acordă şi această perioadă nu face parte din perioada maximă de acordare a stimulentului financiar lunar”, a precizat directorul AJOFM Bihor, Bekesi Csaba.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !