Stimulează cunoaşterea legislaţiei penale

De Crina Dobocan
Avocatul Cristian Miheş, unul din fondatorii asociaţiei
Avocatul Cristian Miheş, unul din fondatorii asociaţiei
Asociaţia Română de Ştiinţe Penale fiinţează, de la sfârşitul anului trecut, şi în urbea de pe Crişul Repede. Organizaţia are ca obiectiv realizarea de evenimente ştiinţifice în domeniul Dreptului penal, a Dreptului Procesual Penal şi a Dreptului execuţional penal.

Un alt obiectiv pe care organizaţia şi-l propune este iniţierea şi îmbunătăţirea unor proiecte de acte normative în domeniul dreptului penal, stimularea cunoaşterii legislaţiei, doctrinei şi jurisprudenţei în domeniul dreptului penal în rândul juriştilor, în vederea aplicării corecte a legii şi a respectării ordinii de drept democratice. Pe de altă parte, organizaţia şi-a propus să facă cunoscută legislaţia şi doctrina penală din alte ţări, precum şi stimularea studiilor de drept comparat.

„Nu era normal să fim membrii Asociaţiei Internaţionale de Drept Penal şi ai Asociaţiei Române de Drept Penal şi să nu avem o filială aici. În această idee, am finalizat demersurile fondării acestei organizaţii, am discutat cu cei care şi-au exprimat intenţia de a deveni membrii fondatori ai asociaţiei şi am obţinut decizia centrului, încă din martie 2011, prin care s-a aprobat înfiinţarea. Dispoziţiile statutului asociaţiei prevăd că o asemenea aprobare este obligatorie. În esenţă, asociaţia va realiza evenimente în domeniul Dreptului penal, mai ales că momentele care ne aşteaptă în viitorul nu foarte îndepărtat, mai precis din 1 februarie 2014, sunt destul de fierbinţi în ceea ce priveşte aplicarea noilor dispoziţii”, a declarat Cristian Miheş, unul dintre fondatorii organizaţiei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !