Stimulente la angajarea absolvenţilor şi elevilor în vacanţe

De Dan Birta
Stimulente la angajarea absolvenţilor şi elevilor în vacanţe
Potrivit informaţiilor primite de la AJOFM Bihor, angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat stimulente financiare.

Astfel, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii se primeşte o valoare egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă – 500 lei. Pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal se primeşte o sumă egală cu de 1,2 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, – 600 lei, iar pentru absolvenţii de învăţământ superior, o sumă egală cu de 1,5 ori valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data încadrării în muncă, 750 lei.

Pentru vacanţe

Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor beneficiază, pentru fiecare elev şi student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, prevăzut de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv 250 lei.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !