„Stop poluării, vrem o planetă curată!”

De Simona Albinaru
Lucrările micilor artişti
Lucrările micilor artişti
Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, în calitate de partener, a jurizat peste 65 de lucrări pe temă ecologică.

Miercuri, Grădiniţa cu program prelungit nr. 25 din Oradea, în calitate de organizator, a finalizat cu succes cea de-a doua ediţie a proiectului regional „Stop poluării, vrem o planetă curată!”.

„În cadrul acestui proiect s-au înscris în concurs nu mai puţin de 13 grădiniţe din judeţele: Bihor, Timiş, Vaslui, Prahova şi Bacău. În total, au fost jurizate 65 de lucrări. Au existat două secţiuni, una pentru desen şi pictură şi a doua pentru activităţi practice. Indiferent de secţiunea aleasă, din creioane colorate sau din materiale reciclate, cei mici au reuşit să transmită clar dorinţa lor: vor parcuri şi grădini curate, păduri şi ape nepoluate şi oameni fericiţi”, a precizat Sandor Costea Lidia, director gr. rr. 25 Oradea.

Creativ

Îndrumaţi de educatoare, micii ecologişti au creat jucării şi obiecte decorative din materiale reciclate. Juriul a fost impresionat de „Omul de zăpadă” realizat din pahare de plastic sau de avionul de jucărie realizat din PET şi hârtie. În total s-au acordat 22 de premii, dintre care 15 au revenit grădiniţelor bihorene.

„În calitate de partener, pe parcursul anului şcolar, ABA Crişuri a oferit materiale şi prezentări educative, iar la finalul proiectului a făcut parte din comisia de jurizare. Aparent este doar o joacă, dar în fapt, aceste activităţi îndrumă tinerii şi copiii să înţeleagă de ce şi mai ales cum trebuie protejată natura, şi evident şi apa.” Dumitru Voloşeniuc, director A.B.A Crişuri.

Proiectul a avut ca şi parteneri şi Inspectoratul Şcolar Bihor, RER Ecologic Service Oradea şi Ministerul Educaţiei Naţionale. A doua ediţie a proiectului regional a fost organizată de către educatorele Mureşan Ioana şi Maliţa Alina, de la Grădiniţa nr. 25, Oradea.

Pentru iscusinţa lor, cei mici au fost răsplătiţi cu diplome şi bineînţeles cu aprecierea cadrelor didactice.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !