Strandul Iosia se deschide sambata?

Reactualizat la:
2Comentarii
CJPC Bihor va hotara daca strandul Iosia se redeschide
CJPC Bihor va hotara daca strandul Iosia se redeschide
Daca CJPC Bihor isi va da acordul, de sambata strandul Iosia se va redeschide pentru oradeni. 

Dupa ce sambata o fetita si-a pierdut viata in strandul Iosia, timp de patru zile Administraţia Domeniului Public SA Oradea (fosta Regie Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate – RAPAS) a efectuat lucrari de intretinere la Strandul Iosia iar vineri Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor urmeaza sa inspecteze din nou situatia. 

Recomandari CJPC Bihor pentru strandul Iosia

Inspectorii CJPC Bihor au inspectat luni starea strandului Iosia si au facut urmatoarele recomandari: reparaţii la crăpăturile din bazine, vopsirea cu vopsea specifică a bazinelor, crearea de vizibilitate în faţa avertizoarelor de adâncime şi la cele privind obligaţiile vizitatorilor în ştrand, acestea trebuind să fie scrise cu litere mari, lizibile şi vizibile, montarea de panouri avertizoare privind pericolele la care se supun vizitatorii şi regulile care trebuie respectate de cei care vizitează ştrandul.  

Lucrari efectuate la strandul Iosia

Lucrările de reparaţii şi verificări au început în strandul Iosia de luni, angajaţii SC ADP SA au trecut la repararea instalaţiilor deteriorate, la vopsirea bazinelor potrivit recomandărilor CJPC, la sudarea ţevilor sparte şi astuparea corespunzătoare a căminelor de vane, la astuparea crăpăturilor şi montarea sitelor la duşurile de la care acestea lipsesc. De asemenea, se verifică starea robinetelor, a sălilor de duş, a tunelului de intrare în bazinul nr. 5, se asigură condiţii mai bune la WC-uri şi se montează indicatoare spre punctul de prim ajutor.

Desi lucrarile recomandate de CJPC trebuiau efectuate in maxim sase luni, administratia strandului Iosia considera ca le-a indeplinit in doar 3 zile. Astfel, vineri, la invitatia ADP Oradea, inspectorii CJPC Bihor vor constata daca lucrarile au fost indeplinite. In cazul in care CJPC Bihor isi va da acordul, strandul Iosia se deschide incepand de sambata, 11.06.2011. In caz contrar, strandul va ramane inchis pana cand ADP va reusi sa indeplineasca cerintele Comisariatului pentru Protectia Consumatorului. 

Masuri luate in urma decesului fetitei de 7 ani

In urma tragicului accident din strandul Iosia in care o fetita de 7 ani si-a pierdut viata, ADP informeaza printr-un comunicat de presa ca a suspendat contractul individual de muncă a trei angajaţi ai societăţii, potrivit articolului 52 (1) litera A, pe durata cercetării disciplinare. Aceştia sunt: Gheorghe Sime – administrator ştrand; Avram Florentin – inginer şi Daniel Fâşie – lăcătuş.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor