Strandurile din Felix si 1 Mai, controlate de CJPC

De Dan Birta
Reactualizat la:
Strandurile din Felix si 1 Mai, controlate de CJPC
După ce au verificat condiţiile din ştrandurile orădene, comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor au descins vineri, 22 iunie în ştrandurile Venus, Apollo şi Felix.

„Este o tematică la nivel naţional de verificare programului de funcţionare, respectarea calităţii apei de îmbăiere, dotarea corespunzătoare, existenţa serviciului de salvare şi a punctelor de prim ajutor şi afişarea tarifelor pentru serviciile prestate sau pentru echipamentele închiriate”, ne-a declarat Traian Bejan, comisarul şef al CJPC Bihor.

Controale

Primul verificat a fost Ştrandul Venus din Băile 1Mai. Încă de la intrare comisarii CJPC a constatat că sunt afişate toate informaţiile de interes pentru clienţi legate de calitatea apei, regulamentul cu regulile de igienă, afiş cu afecţiunile pentru care este indicată apa, tarifele practicate şi telefonul Infoconsumator, etc. „Deşi există la intrare panouri cu informaţii pentru consumatori le-am cerut să se monteze astfel de panouri şi în propierea bazinelor. Este vorba de afişe cu adîncimea apei, drepturile şi obligaţiile consumatorilor, dar şi avertismente de genul «Interzis copiilor neînsoţiţi». Am mai solicitat reparaţia unor crepături de pe fundul bazinelor şi înfiinţarea unui registru pentru sesizări şi reclamaţii”, a precizat Traian Bejan. Comisarii CJPC Bihor vor reveni peste 15 zile pentru a verifica deficienţele constatate.

Ştrandurile Apollo şi Felix din Băile Felix au fost următoarele pe lista protectorilor consumatorilor. La aceste ştranduri deficienţele constatate de comisari au fost legate de locul de joacă pentru copii, din afara bazinelor, unde s-a solicitat montarea de avertismente legate de vârsta copiilor. S-a mai solicitat suplimentarea avertismentelor la tobogane. La serviciile de alimentaţie publică, în special la prăjituri şi îngheţată, comisarii au cerut o evidenţă mai clară a valabilităţii produselor de la deschiderea lor. „Se poate spune că în aceste două ştranduri consumatorii sunt protejaţi. Nu există probleme majore. Începând de la intrare, unde afişele sunt în două limbi de circulaţie internaţională (germană şi engleză), plus română şi până la afişele cu adâncimea apei şi valoarea parametrilor acesteia, toate sunt conforme legislaţiei”, a afirmat comisarul şef al CJPC Bihor. Controalele vor continua pe tot parcursul sezonului estival şi în alte ştranduri şi piscine.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !