Strânge semnături pentru repararea „pericolelor publice” DN 19 B şi E

Strânge semnături pentru repararea „pericolelor publice” DN 19 B şi E
Bihorenii sunt invitaţi să semneze petiţia lansată de deputatul Merka, ce va fi transmisă Guvernului în 14 decembrie.

Se strâng semnături pentru repararea DN 19 E – Biharia – Chiribiş (Marghita) şi a DN 19 B – Chiribiş – Suplacu de Barcău. Iniţiator este deputatul Adrian Merka, reprezentantul comunităţilor slovacă şi cehă în Parlamentul României. Semnăturile vor însoţi petiţia pe care Merka o va transmite Guvernului, pentru repararea DN 19 B şi E, în data de 14 decembrie. Deputatul îşi doreşte ca într-o săptămână să depună petiţia la Guvern, pentru ca reparaţiile să poată fi finanţate din bugetul pe anul 2016. Cum cele două drumuri naţionale duc către comunitatea slovacă din nord-estul Bihorului, demersul parlamentarului devine unul logic, iar dacă va avea ecou în Capitală, vor avea de câştigat toţi bihorenii şi, de ce nu?, sălăjenii. Un judeţ Sălaj de unde se trage inclusiv premierul Dacian Cioloş.

Campania de strângere a semnăturilor demarează azi, 8 decembrie 2015, oamenii fiind aşteptaţi să semneze în mai multe puncte ce vor fi înfiinţate în localităţilor de pe traseul drumurilor naţionale: Suplacu de Barcău, Abram, Marghita, Chiribiş şi Chişlaz.

Pentru Bihor şi Sălaj

„Acest demers nu este singular şi a fost iniţiat din nevoia de a trage un semnal de alarmă către toţi factorii implicaţi, faţă de necesitatea alocării de urgenţă a fondurilor necesare reabilitării acestor drumuri, nedemne de o ţară europeană şi de judeţe atât de importante din România. Este vorba de drumuri care fac legătura cu oraşe importante ale judeţelor Bihor sau Sălaj – fie că vorbim de oraşul Marghita, Municipiile Oradea sau Zalău.

Aceste drumuri sunt de la an la an într-un stadiu şi mai avansat de degradare – asfalt deteriorat, numeroase gropi – toate acestea făcând aproape imposibilă circulaţia maşinilor în zonă.

Cele două tronsoane de drumuri au nevoie urgentă de fonduri pentru asigurarea unor reparaţii de calitate, iar acestă acţiune are menirea să determine alocarea rapidă a acestor fonduri, astfel încât traficul în zonă să se desfăşoare în condiţii decente”, transmite Merka, printr-un comunicat.

Şi petiţie online

În paralel cu campania de strângere a semnăturilor pe marginea DN-ului, s-a lansat şi o petiţie online, ce poate fi semnată de către toţi cei preocupaţi de starea drumurilor, la următoarea adresă: http://www.petitieonline.com/drumurile_bihorului_-_pericol_public.12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor