Strategia judeţului, chestionată haios-ironic

Strategia judeţului, chestionată haios-ironic
Pro Democraţia critică într-un spirit pamfletar modalitatea de abordare a priorităţilor locale şi judeţene.

Asociaţia Pro Democraţia, club Oradea, alege să-i combată ironic pe aleşii locali şi judeţeni. Adrian Simon şi Florin Budea anunţă difuzarea unui chestionar „glumeţ”, prin care bihoreanului i se cere să selecteze care sunt, în opinia sa, priorităţile judeţului şi ale Oradiei. Se cer maximum trei variante selectate, din cele 16+1 puse la dispoziţie de iniţiatori. Chestionarul este „menit să atragă atenţia autorităţilor judeţene că priorităţile bihorenilor nu se stabilesc în cancelarii şi în sedii de firme din Capitală”, transmit cei doi. Civicii îşi motivează demersul ca o reacţie la „felul în care a fost concepută, şi decurge, strategia de dezvoltare a judeţului”.

În acest context, APD Oradea informează că le-a transmis consilierilor judeţeni scrisori prin care acestora li se cere să explice cum vor proceda după ce vor primi strategia. „Mai exact, dacă îşi vor urma promisiunile făcute în campania electorală sau se vor plia pe noile priorităţi identificate de autorii strategiei. Şi în acest caz cum rămâne cu ceea ce au promis?”, întreabă Simon şi Budea. Aceştia observă, cu ochi critic, cum „autorităţile publice locale şi judeţene au luat distanţî faţă de cetăţean. „Asta se vede cel mai bine în modul în care se realizează această strategie. E deja luna iulie şi nimeni din cadrul societăţii civile sau a patronatelor n-a fost întrebat care sunt, în opinia sa, priorităţile bihorenilor”, se arată într-un comunicat transmis de cei doi, amintind, în acelaşi context şi lipsa unei dezbateri în cazul reamenajării Pieţei Unirii din Oradea. Chestionarul poate fi completat pe contul Facebook al APD Club Oradea, transmis pe apd.oradea@apd.ro sau într-o locaţie şi dată ce va fi comunicată ulterior. Data încheierii proiectului este 31 iulie.

„Metrou Oradea – Beiuş”!

Iată câteva din variantele de răspuns propuse de APD: „Transport: Construcţia liniei de metrou Oradea – Beiuş, în paralel cu astuparea gropilor de pe DN 76. Urbanism: Mutarea insulei de lângă Podul Decebal înspre centru, şi rebotezarea acesteia Mihai Viteazu Island. Infrastructură: Organizarea în parcarea centrului comercial X a unui concurs cu zmee pentru copii, cu participare din mai multe ţări, iar la final, denumirea locaţiei Aeroport Internaţional Junior”.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor