Strategia termica a PDL, la final de martie

Dorin Corcheş
Dorin Corcheş
Portocaliii insistă că Oradea ar trebui să exploateze la maxim resursa de apă geotermală.

„Sper ca spre sfârşitul lunii martie să avem finalizată propria noastră ofertă pentru termia municipiului Oradea. Este un proiect pe care-l vom supune dezbaterii şi votului în Consiliul Local. Încă mai avem un pic de muncă, pentru că este şi o componentă ca alternativă pentru orădeni, pentru mandatul 2012-2016”. Este declaraţia preşedintelui PDL Oradea, Dorin Corcheş. Consilier local, Corcheş a arătat că PDL Oradea, dar şi alţi „mulţi factori politici” nu îmbrăţişează actualul proiect de retehonologizare a CET, prin trecerea pe gaz. Totuşi, Corcheş se arată surprins că nu a văzut „nicio reacţie clară, pentru că sunt trei formaţiuni politice care promovează acest proiect, chiar dacă iniţiatorul este Executivul local, condus de Ilie Bolojan”. Pedelistul subliniază că proiectul nu poate să treacă fără voinţa politică a PNL, PSD şi UDMR.

Erorile politicienilor…

Pentru PDL, soluţia termică optimă pentru Oradea constă în exploatarea potenţialului de apă geotermală de sub oraş. „Primele studii arată că poate asigura până la 40% din necesar. Noi dorim extinderea acestei resurse până la 70% – pentru ca orădenii să plătească 100 şi ceva de lei, nu 200 şi ceva de lei pe gigacalorie, aşa cum plătesc acum. Pentru diferenţă, ar trebui mers în continuare pe cărbune sau o altă alternativă, cu retehnologizarea CET şi refacerea magistralelor, astfel încât pierderile de 40% să scadă la 5-7%”, a propus pedelistul, care admite, totuşi că „s-au făcut o serie de chestiuni bune în Oradea”. Dorin Corcheş crede că electoratul îl va sancţiona pe actualul primar şi partidul din care face parte pentru erorile din actualul mandat. Aşa cum se aşteaptă ca şi PDL să fie afectat la viitorul examen electoral de deciziile luate de Guvern.

C.C.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !