Stricteţe la examenul de bacalaureat

De Crina Dobocan
1Comentariu
Stricteţe la examenul de bacalaureat
Ministrul Educaţiei anunţă reguli stricte la examenul de Bacalaureat.


Pe 29 mai s-a încheiat perioada de înscrieri la examenul de Bacalaureat. În judeţul nostru, 5.500 de elevi sunt aşteptaţi să participe la examenul de maturitate care va debuta pe 8 iunie cu probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Probele scrise ale examenului vor începe în data de 29 iunie, cu Limba şi literatura română.

Potrivit lui Claudiu Damian, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, pentru probele orale ale examenului de bacalaureat, la nivelul judeţului nostru au fost constituite 46 de centre de evaluare.

Reguli stricte

Din acest an, elevilor care vor susţine examenul de Bacalaureat le vor fi prezentate prevederile metodologice referitoare la desfăşurarea corectă a examenului. Mai mult decât atât, elevii vor semna un proces-verbal cu menţiunea că „ştiu că nerespectarea regulilor are drept consecinţă eliminarea din examen pentru următoarele două sesiuni ale bacalaureatului”. Aceste reguli au fost stabilite într-un ordin de ministru privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional 2015. Înregistrările audio şi video din sălile de examen vor fi verificate prin sondaj, după fiecare probă scrisă.

„În cazul în care, la verificarea prin sondaj, se constată nereguli, fraude sau tentative de fraudă sau în cazul în care există sesizări privitoare la nereguli, fraude sau tentative de fraude, verificarea se face pentru înregistrările din toate sălile de examen din centrul respectiv”, se arată în ordinul de ministru.

Candidaţilor le va fi interzis să intre în examen cu ghiozdane, rucsacuri, manuale, cărţi, culegeri, dicţionare, notiţe, telefoane mobile, căşti sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare. De asemenea, absolvenţilor de liceu le va fi interzis să vorbească între ei şi să îşi schimbe foile. Candidaţii care vor încălca regulile vor fi eliminaţi din Bacalaureat, indiferent dacă au folosit sau nu materialele cu care sunt prinşi, mai arată documentul emis de ministrul Educaţiei.

Calendarul BAC – sesiunea iunie-iulie 2015

25 – 29 mai 2015 – Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
29 mai 2015 – Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
8 – 10 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
10 – 12 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
15 – 19 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor digitale – proba D
22 – 26 iunie 2015 – Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
29 iunie 2015 – Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
30 iunie 2015 – Limba şi literatura maternă – proba E)b) – proba scrisă
1 iulie 2015 – Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – proba scrisă
3 iulie 2015 – Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – proba scrisă
6 iulie 2015 – Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie 2015 – Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie 2015 – Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2015 – Afişarea rezultatelor finale1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor