STS castiga Premiul 112 pentru o viata mai sigura

De Alexandra Lăzureanu
STS, premiat în Letonia
STS, premiat în Letonia
Comisia Europeană spune că România se află pe primul loc la informarea şi educarea populaţiei în UE.

Zilele trecute, la Riga, în Letonia, s-a desfăşurat Gala Europeană a Premiilor 112. Serviciului de Telecomunicaţii Speciale i-a fost înmânat Premiul pentru excelenţă – Contribuţii remarcabile în educare şi informare 112. România şi alte opt state premiate au fost recompensate pentru devotamentul cu care au promovat şi îmbunătăţit Numărul de Urgenţă 112 în prezenţa a peste 300 de reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă, ai unor instituţii europene şi organizaţii internaţionale, furnizori de soluţii. În România, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, în calitate de administrator al Sistemului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă, desfăşoară activităţi de educare – informare: în zonele turistice montane şi pe litoral, campanii în gări, aerogări, trenuri, staţiile de metrou şi pe principalele drumuri naţionale, difuzare de spoturi 112 la posturile de radio şi televiziune, vizite ale elevilor în dispeceratele 112, o amplă acţiune cu Biserica Ortodoxă Română dar şi multe alte activităţi punctuale.

Selecţie riguroasă

„A fost o concurenţă acerbă, cu un nivel de implicare remarcabil, însă unele stele au strălucit mai mult decât altele. Sperăm ca eroii pe care i-am cunoscut în această seară să continue să ne inspire pe toţi să contribuim la o societate mai sigură”, a spus Olivier Paul – Morandini , preşedintele si fondatorul EENA. Purtătorul de cuvânt al STS, colonel Adrian Fulea a declarat că „112 a devenit unul dintre cele mai renumite şi de succes branduri româneşti. Acest lucru se datorează şi acţiunilor de educare – informare desfăşurate de către STS. Premiul este şi al jurnaliştilor, al instituţiilor media din România care ne-au ajutat şi împreună cu care am reuşit să demonstrăm că dacă ai un scop nobil, în interesul oamenilor, poţi face campanii sociale cu efecte maxime şi dacă ai bani foarte puţini”. Premiile 112 din acest an sunt rezultatul unor acţiuni remarcabile în domeniul serviciilor de urgenţă şi salvare. Selecţia a fost riguroasă, cinci experţi independenţi analizând mai multe nominalizări pe categorii iar apoi membrii EENA si-au dat votul final. Premiul internaţional obţinut de STS este al treilea după cele din 2009, tot pentru educare – informare, şi în 2012 pentru salvarea remarcabilă a unui grup de turişti belgieni.

 

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !