Studenţii au grijă de copii

Studenţii au grijă de copii
Visca – În week-end-ul recent încheiat studenţii din Petroşani, reprezentanţi ai Sindicatului Studenţilor Democraţi (SSD) de la Universitatea din Petroşani, au avut o acţiune prin care au oferit cadouri şi au ţinut diferite şedinţe de training elevilor Şcolii Generale din Visca, judeţul Hunedoara. 

Aici, la clasele I-IV ei au dat cadouri constând în portocale, ciocolate şi sucuri, iar la clasele V-VIII au ţinut şedinţe pe diferite teme legate de informatică şi de mediul înconjurător. Studenţii au mai expus elevilor idei variate despre sociologie şi despre modul de comunicare între copii. Această acţiune este prima de acest gen desfăşurată de către SSD dintr-o serie care va cuprinde şi alte unităţi şcolare cu preponderenţă din mediul rural.

„Şcoala Generală din Visca a fost prima unitate şcolară care a găzduit programul nostru. Şcolile vizate pentru alte acţiuni desfăşurate în perioada imediat următoare sunt cele din mediul rural, scopul nostru fiind acela de a ajuta sistemul gimnazial, acolo unde este nevoie, şi de a acorda unor copii un mic cadou din partea fraţilor mai mari care suntem noi, studenţii”, a afirmat Dacian Ciodaru, liderul studenţilor Universităţii din Petroşani.

În ajunul sărbătorilor de iarnă, studenţii vor mai vizita centrele de plasament din judeţ şi şcolile pentru copii cu nevoi speciale.

Călin Bicăzan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase