Studenții economiști au continuat participarea la proiectul “Donează sânge. Fii erou!”

Studenții economiști au continuat participarea la proiectul “Donează sânge. Fii erou!”
În zorii zilei de 2 martie 2017, Asociația Studenților Economiști a Facultății de Științe Economice din Oradea, ASEO, a continuat participarea la proiectul derulat în luna decembrie “Donează sânge. Fii erou!” săvârșind încă o dată actul donării.

Sala de primire a Centrului de Transfuzie Sanguină din Oradea, situată pe strada Louis Pasteur nr. 30, a fost locul de întâlnire unde persoanele compatibile criteriilor de donare s-au așezat la rând încă de la primele ore ale dimineții.

În număr de 10 persoane, membrii Asociației Studenților Economiști au fost motivați de dorința de a ajuta oamenii aflați la nevoie, și totodată dornici de a dărui o nouă șansă la viață. Aceștia au continuat șirul de acte de caritate mobilizându-și colegii de la diferite specializări să participe si ei.

În urmă cu 3 luni, studenții economiști au efectuat aceiași faptă lăudabilă. Proiectul “Donează sânge, fii erou !” a fost derulat în luna decembrie în întreaga țară urmărind să ajute la depășirea crizei de sânge cu care se confruntă spitalele din România. Acțiunea a fost primită cu entuziasm de populația orădeană, dovadă fiind numărul mare de donatori prezenți atât din rândul studenților, cât și din rândul locuitorilor, prin acest fapt dovedindu-se încă o dată că Oradea are un spirit civic bine dezvoltat.

Prin continuarea participării la actul donării, studenții vor să devină un exemplu în comunitatea locală, și speră că mulți dintre colegii lor le vor călca pe urme. Ei sunt bine informați despre cât este de important să donăm, beneficiile aduse organismului nostru și totodată faptul că facem o faptă bună, având șansa de a salva o viață. De asemenea regenerarea sângelui în organismul nostru induce o stare de bine atât fizic cât și mental.

Despre ASEO

Deși este o asociație studențească recent înființată, ASEO și-a lăsat amprenta în mai multe proiecte derulate pe parcursul primului an de activitate. Printre cele mai de succes proiecte amintim: “Forumul Antreprenorial”, unde erau invitați antreprenori locali pentru a împărtăși din experiența lor în afaceri, fiind dornici de a le da sfaturi viitorilor antreprenori, “Fii tu Moș Crăciun”, un eveniment de suflet, desfășurat în preajma Crăciunului, prin care s-au adunat bani, obiecte vestimentare, alimente perisabile și jucării pentru familiile nevoiașe sau ,, Christmas Party”, pentru a încheia așa cum se cuvine un an plin de realizări.

Aceste evenimente lansate sub egida ASEO în colaborare cu Facultatea de Științe Economice din Oradea au avut un impact puternic în rândul tinerilor, soldându-se cu multă voiebună, zâmbete, dar și lecții de viață din care studenții au tras concluzii, învățând lucruri noi și dezvoltându-se atât pe plan personal cât și profesional.

În următoarele luni, agenda studenților economiști este încărcată, planificate fiind alte activități interactive la care și-au propus să participe cât mai multe persoane cu aceleași interese.

Paula Lele

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !