Studentii isi aleg senatorii

Studentii isi aleg senatorii
Debut timid la vot. În primele două ore, la alegeri s-au prezentat doar 97 de studenţi.

17.000 de studenţi erau aşteptaţi la vot în cele opt secţii organizate în sala de jocuri sportive a Universităţii. Pentru ca acest tur de scrutin să fie validat, măcar jumătate din numărul de studenţi trebuie să se prezinte la urne. În caz contrar alegerile vor fi reluate miercuri. În urma celui de-al doilea tur de scrutin, câştigătorii alegerilor sunt validaţi indiferent de numărul alegătorilor prezenţi la urne. Pentru cele 19 locuri din Senatul Universităţii Oradea şi-au depus candidatura 54 de studenţi.Unsperezece facultăţi au dreptul la câte un reprezentant în Senat, în timp ce alte patru (Medicina, Mediul, Socio-Umane şi Economicele) au dreptul la câte doi reprezentanţi.

Cea mai mare concurenţă pentru un loc în Senat se înregistrează la Ştiinţe Economice: nouă studenţi ai acestei facultăţi şi-au depus candidatura pentru cele două locuri din Senat. Studenţii sunt reprezentaţi în Senatul UO în proporţie de 25% din numărul membrilor senatori. Lista nominală a candidaţilor, întocmită pe facultăţi, poate fi consultată pe pagina www.uoradea.ro la butonul Alegeri academice 2011 – 2012, unde sunt afişate toate detaliile legate de alegerile academice de la UO.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !