Studenţii pot munci în vacanţă în Germania

De Dan Birta
Unul dintre domenii este gastronomia de sistem
Unul dintre domenii este gastronomia de sistem
Condiţia principală este cunoaşterea limbii germane bine şi foarte bine.


Studenţii şi masteranzii cunoscători ai limbii germane au şansa de a munci în Germania în perioada vacanţei de vară. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor anunţă organizarea selecţiei pentru studenţii şi masteranzii care doresc să desfăşoare o activitate lucrativă pe teritoriul Germaniei pe perioada vacanţei de vară (minim două luni). „Domeniile în care studenţii îşi pot desfăşura activitatea sunt: gastronomie, gastronomia de sistem hotelier, ambalator manual, agricol, curăţenie”, informează Békési Casaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Condiţiile şi documente

Studenţii care doresc să plece în Germania trebuie să aibă între 18 şi 35 de ani, să fie studenţi sau masteranzi la o facultate de stat sau particulară şi să cunoască bine şi foarte bile limba germană.
Documentele necesare participării la selecţie sunt: copii ale actului de identitate (cu o valabilitate de minim 6 luni); opţional, copie a paşaportului (cu o valabilitate de minim 6 luni); fişa de solicitare Bewerbung 2015, completată în două exemplare la calculator şi semnată (formularul tipizat se regăseşte pe site-ul AMOFM Bucureşti). De asemenea, mai este necesară o adeverinţă de la facultate în care să se specifice anul de studii şi ce tip de cursuri urmează (tipizat de la facultate); dovada acreditării, în cazul unei facultăţi particulare; recomandare de la unul din profesorii de la facultate; trei fotografii tip paşaport şi o copie a carnetului de conducere, dacă este cazul.
Depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană vor avea loc în perioada 12.01.2015 – 06.02.2015, în intervalul de luni-joi, între orele 09:00-15:30 şi vineri între orele 09:00-13:00 la Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti, strada Spătaru Preda, nr. 12, corp clădire A, parter, sector 5, tel: 0758.236.632.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !