Subvenţii mai mari pentru crescătorii de animale

Vor primi mai mulţi bani FOTO: CAON
Vor primi mai mulţi bani FOTO: CAON
Pentru crescătorii de bovine, valoarea subvenţiei s-a triplat.


Crescătorii de bovine vor primi ca subvenţie 1.600 de lei pe cap de animal în acest an, prin sprijin cuplat, faţă de numai 500 de lei anul trecut, în timp ce la caprine şi ovine sprijinul va fi cu şapte euro mai mare în acest an faţă de 2014, când se primea 28 de lei pe cap de animal.

„Pentru ovine şi bovine, anul acesta avem un sprijin mult mai mare. Pentru bovine, de exemplu, introducând sprijinul cuplat, pentru cei care au între 10 şi 250 de capete, valoarea pe cap de animal calculată în medie este la 1.600 de lei pe cap. La crescătorii de vaci, şi pentru lapte, şi pentru carne, pe lângă sprijinul de la bugetul de stat, care încet-încet scade, în conformitate cu regulile europene, creşte sprijinul european. Anul trecut primeau 500 de lei pe cap, anul acesta vor primi 1.600 de lei pe cap. Pentru crescătorii de caprine şi ovine, anul trecut sprijinul a fost de 28 de lei pe cap de animal. Anul acesta, pentru cei care au între 50 şi 250 de capete, vom avea 7 euro suplimentar”, spun reprezentanţii ministerului de resort.

Ajutor

Totodată vor fi acordate despăgubiri şi în cazul păşunilor şi pajiştilor afectate de secetă. Din cauza secetei, au fost afectate şi pajiştile, păşunile, masa verde a fost mai mică, furajul este mai scump. Având în vedere aceste lucruri s-a luat decizia de a se acorda şi pentru păşuni despăgubiri. Valoarea acestora va fi mai mică decât cele pentru porumb şi floarea soarelui.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !