Supăraţi că au găsit Cetatea şi Târgul de Crăciun închise

De Crina Dobocan și Călin Corpaș
6Comentarii
Supăraţi că au găsit Cetatea şi Târgul de Crăciun închise
Turiştii care au vrut să viziteze Cetatea Oradea şi Târgul de Crăciun în a doua zi de Crăciun susţin că fortăreaţa era închisă.

Turiştii care au ales să-şi petreacă Crăciunul în Ţara celor Trei Crişuri şi şi-au făcut speranţe că vor putea vizita Cetatea Oradea şi Târgul de Crăciun organizat de Primăria Oradea au avut parte de o supriză neplăcută: edificiul a fost închis în jurul prânzului din ziua de 26 decembrie, când câteva sute de turişti ar fi vrut să-l viziteze.

Contactat fiind, portarul le-a declarat turiştilor interesaţi să viziteze fortăreaţa că aceasta se va redeschide doar duminică, 27 decembrie. Plini de furie, unii dintre vizitatori i-au cerut portarului numărul de telefon al primarului să-l roage să facă o excepţie pentru a o deschide pentru cei care se aflau acolo special pentru acest obiectiv.

„Grupuri de persoane se îndreptau spre Târgul de Crăciun, cam 500 persoane într-un interval de 15-20 minute. Stă scris și mare pe afiș că e deschis în perioada 4-31 decembrie 2015. Unii dintre noi au venit special pentru târg. Am aflat unde stă primarul (undeva prin apropiere), iar cineva a strigat că-i sparge geamurile’’, a declarat avocatul maramureşan Toader Şuştic, dornic să viziteze mult promovata fortăreaţă.

,,Este inadmisibil să vin la Târgul de Crăciun şi acesta să fie închis, în condiţiile în care era promovat deschis din 4 până pe 31 decembrie. Dar nu e problemă, o să venim la Paşti pentru Târgul de Crăciun din Oradea. Poate atunci o să avem sanşe mai mari să-l vizităm’’, a declarat Grigore S. din Dej, venit cu familia special pentru Cetate şi Târgul ei.

La fel de revoltat a fost şi Sorin Gădălean din Baia Mare, venit şi el cu familia pentru acest obiectiv turistic.

„Ne-am interesat înainte de a veni ce vom putea vizita în oraşul dumneavoastră. Evident, că în spaţiul online era promovată Cetatea Oradea şi Târgul de Crăciun din interiorul ei. Nici prin cap nu ne-a trecut că ajunşi în faţa ei, poarta va fi închisă. Am căutat portarul, iar acesta ne anunţase că e închis. Vorbesc de câteva sute de persoane care s-au aflat în această situaţie. Am muţit cu toţii. E o ruşine să pui peste tot afişe cu Târg de Crăciun deschis între 4 şi 31 decembrie, iar acesta să fie închis’’, a spus dezamăgit băimăreanul.

Poziţia Primăriei

Purtătoarea de cuvânt a Primăriei, Anca Grama, susţine că Cetatea a fost, totuşi, deschisă, în data de 26. „Cetatea a fost deschisă, dar nu erau comerciaţi. În toate oraşele din ţară care au târguri de Crăciun este închis la comercianţi, în zilele de 25 şi 26. Nu e la noi diferit, cu părere de rău. Noi am anunţat din timp că de Crăciun e închis. Comercianţii nu vin, pentru că şi pentru ei e Crăciunul”, este punctul de vedere transmis de purtătoarea de cuvânt a PMO.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor