Suplimentări pentru Bechtel

1Comentariu
Suplimentări pentru Bechtel
BUCUREŞTI/ORADEA - Ministerul Transporturilor va propune Guvernului suplimentarea de la buget cu 278,2 milioane lei (83,3 milioane euro) a fondurilor pentru derularea lucrărilor la autostrada Braşov-Borş, deoarece sumele pe care instituţia urma să le obţină din credite externe nu pot fi asigurate în timpul necesar.

Propunerea de alocare de la bugetul de stat a fondurilor, care va fi prezentată Executivului sub forma unei Ordonanţe de Urgenţă, este motivată de ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, prin faptul că fondurile aprobate prin Legea nr. 486/2006 a bugetului pe 2007 pentru autostrada Braşov – Borş din sursa „intrări de credite externe” nu pot fi asigurate în timp util pentru execuţia lucrărilor prevăzute în graficele de execuţie, derulate de compania americană Bechtel şi, ca urmare, nu sunt suficiente pentru realizarea termenelor contractuale.
„Finanţarea insuficientă pentru obiectivul Autostrada Braşov – Cluj – Borş determină fie perceperea unor penalităţi mari, care vor greva asupra bugetului de stat, fie necesitatea stopării lucrărilor, cu consecinţa nefinalizării acestei autostrăzi la termenul contractual, din vina statului român”, se arată în preambulul ordonanţei.

Influenţă benefică

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, arată în nota de fundamentare a ordonanţei că modificările propuse nu vor conduce la majorarea sumei totale, aprobate prin Legea bugetului, pentru programul investiţional din acest an şi justifică importanţa actului normativ prin faptul că lucrările proiectate au o influenţă benefică asupra calităţii mediului prin „reducerea poluării fonice şi a noxelor eliminate de mijloacele de transport”.
Orban a declarat agenţiei MEDIAFAX că va prezenta Guvernului, până la 30 aprilie, două acte normative privind finanţarea unor lucrări de infrastructură în acest an, inclusiv construcţia autostrăzii Braşov – Borş, precizând că a primit deja asigurări din partea ministrului Economiei şi Finanţelor, liberalul Varujan Vosganian, pentru asigurarea finanţării necesare.

Dan Birta1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor