Tabara de dans popular la Rosiori

De Cristian Horgoș
Tabăra din Roşiori a atras o sută de tineri
Tabăra din Roşiori a atras o sută de tineri
Între 12 şi 17 august, Asociaţia Tinerilor din Roşiori în parteneriat cu Asociaţia Tinerilor Maghiari din Provincie (ATIMP) şi Asociaţia culturală „Görböc” au organizat o tabără de dans popular, cu finanţare de la Ministerul Tineretului şi Sportului prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Bihor.

Proiectul a urmărit promovarea valorilor tradiţionale în rândul a o sută de tineri din Bihor, instruirea a sută de tineri în trei dansuri specifice tradiţionale şi creşterea consumului cultural. „Dat fiind că tabăra este la a V-a ediţie se doreşte permanentizarea unei astfel de întâlniri anuale precum şi crearea unui cadru propice pentru schimbul de experienţă între trupele de dans din diferite zone”, a mai informat consilierul DJST Bihor, Daniela Băltăţescu. Au participat membri ai trupelor de dans din Roşiori, Sântion, Mişca, Sălard, Uileacu de Beiuş, precum şi două trupe de dans din judeţul Sălaj, anume din Lompirt şi Cehu Silvaniei. Instructorii au fost dansatori profesionişti din Bihor. La final s-au prezentat dansurile învăţate de fiecare trupă. În afara instruirii tinerii au participat la ateliere de creaţie, realizarea unor seri culturale, foc de tabără şi jocuri sportive.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !