Tabără de vară pentru tinerii antreprenori

De Dan Birta
Reactualizat la:
Jocurile intercalează activităţile taberei
Jocurile intercalează activităţile taberei
14 tineri orădeni îşi petrec o parte din vacanţă într-o tabără de antreprenoriat.

Deşi este plină vacanţă, 14 tineri de clasele VII – VIII învaţă să devină tineri antreprenori. În perioada 14 – 18 iulie 2014 aceştia participă la „Tabăra de Vară a Tinerilor Antreprenori”, în incinta Cetăţii din Oradea. Tabăra este organizată de către Fundaţia Alternative România (FAR). „În cadrul taberei, copiii vor fi familiarizaţi cu noţiuni de: antreprenoriat social, vor pune bazele unui plan de acţiune, vor învăţa noţiuni de marketing, dezvoltare personală, dezvoltarea abilităţilor de vorbit în public etc. Mediul în care se vor desfăşura activităţile de joacă, învăţare prin cunoaştere, va permite copiilor să îşi însuşească cunoştinţele într-un mod distractiv, fiind asistaţi de persoane cu experienţă”, a precizat Marius Negrean, coordonator de proiect.

Program

În prima zi tineri au încercat să se cunoască mai bine prin jocuri interactive sub instruirea lui Mirela Dana, studentă la Universitatea Oradea. După aceea au făcut un tur al Cetăţii sub îmndrumarea unui ghid. La final, fiecare a venit cu o idee despre cum ar promova el Cetatea Oradea.

În ziua a doua, sub îndrumarea lui Horaţiu Tănescu, tinerii vor învăţa să-şi facă un plan de afaceri pe care să-l dezvolte.

Un plan de marketing va fi realizat în ziua a treia, când va fi realizată şi o mascotă.

În cadrul taberei tinerii vor mai învăţa să-şi dezvolte abilităţile de prezentare prin „public speaking”.

Toate aceste activităţi vor fi intercalate cu jocuri interactive pentru ca activităţile să fie altfel decât la şcoală.

„Tinerii au fost selectaţi din şcolile în care am fost, dar şi de pe facebook. Unii dintre ei au mai participat la taberele noastre”, a explicat Marius Negrean.

Deşi la început nu se cunoşteau, tinerii au relaţionat rapid unii cu alţii, jocurile fiind cele care i-au obligat să facă acest lucru.

Majoritatea au venit în tabără pentru a cunoaşte persoane noi, dar şi pentru a învăţa lucruri pe care nu le ştiau. „Eu sunt o persoană optimistă. Prefer domeniul IT şi am venit aici să învăţ business”, a declarat Florin. „Sunt o persoană sensibilă. Îmi place să citesc. Azi dimineaţă când am venit aici m-am gândit că o să-mi îmbunătăţesc cunoştinţele”, ne-a spus Isabel. Andreea, o altă tânără, a venit în tabără pentru că pe viitor vrea să devină voluntar şi să ajute oamenii. Indiferent cu ce gânduri au venit, tinerii au arătat că se simt foarte bine împreună, deşi unii s-au cunoscut aici pentru prima dată.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !