Taie, fură şi vând lemne fără documente

De Alexandra Lăzureanu
Taie, fură şi vând lemne fără documente
Mai multe delicte silvice au fost constatate şi pe parcursul săptămânii trecute de poliţiştii bihoreni.


Astfel, miercuri, poliţiştii Secţiei nr.10 de Poliţie Rurală Ştei din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor au definitivat cercetările faţă de un bărbat de 34 de ani, din comuna bihoreană Bunteşti, bănuit de săvârşirea unor infracţiuni silvice.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 1 – 17 iulie 2014, ar fi tăiat ilegal şi sustras 56 de arbori în valoare de 8.757, 32 lei, dintr-o pădure proprietate privată. Poliţiştii au finalizat cercetările în cauză şi au înaintat dosarul la Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, cu propunere de trimitere în judecată.

Tot miercuri, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor alături de specialişti din cadrul Direcţiei Silvice Bihor au acţionat pe raza Municipiului Beiuş pentru a preveni şi combate delictele silvice.

În cadrul acţiunii a fost identificată o societate comercială cu sediul în localitatea Câmpani, care ar fi primit, depozitat, prelucrat şi expediat 42,14 metri cubi de lemn rotund, specia „fag”, implementând în documentaţia legală cantităţi mai mici.

Materialul lemnos a fost confiscat, iar societatea comercială a fost sancţionată contravenţional.

De asemenea, în aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei nr.2 de Poliţie Rurală Beiuş au acţionat pe raza de competenţă pentru a preveni şi combate delictele silvice.

În cadrul acţiunii au fost legitimate 44 de persoane, au fost controlate 27 de autovehicule şi aplicate 10 sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 780 lei. Totodată, au fost confiscaţi 12 metri cubi de material lemnos, speciile „fag” şi „gorun”, în valoare 730 lei.

Totodată, miercuri după-amiaza, pe raza localităţii Corbeşti a fost descoperită abandonată cantitatea de doi metri steri de material lemnos de esenţă „cer”. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au identificat persoana bănuită că ar fi depozitat materialul lemnos în acel loc ca fiind un bărbat de 32 de ani, din Corbeşti.

Materialul lemnos a fost ridicat în vederea stabilirii provenienţei, iar cercetările continuă.

De asemenea, în aceeaşi seară, pe drumul comunal 197, în localitatea Corbeşti, poliţiştii Postului de Poliţie Ceica au depistat un bărbat de 44 de ani, din comuna Ceica, în timp ce transporta cu un autocamion 10 metri steri de lemne de foc, de esenţe „cer”, „gorun” şi „fag”. În urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că materialul lemnos transportat nu corespundea din punct de vedere al speciei cu datele menţionate în avizul de însoţire a transportului de material lemnos. Materialul lemnos a fost confiscat, iar cel în cauză a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii nr.171/2010.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !