Târgul Corvinilor, ediția a III-a. Se așteaptă peste 40.000 de participanți

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Ellie White la festivalul de anul trecut
Ellie White la festivalul de anul trecut
Organizatorii ,,Târgului Corvinilor – Târg de 500 de ani” mizează pe un număr record de participanți, care să depășească nivelul de participanți atins anul trecut: 30.000.

Evenimentul are loc în perioada 22 – 25 august, pe ,,râtul” dintre Aleșd și Lugașu de Jos. Organizatorii aduc în fața publicului 120 de artiști, care impresionează cu prestațiile lor artistice. Cu 20% mai mulți decât au fost anii trecuți. Scopul principal al evenimentului este încurajarea circulației operelor și produselor artistice, tradiționale și culturale, dar și susținerea artiștilor: dansatori, formații, cântăreți, respectiv meșteri populari.

Primarul comunei Lugașu de Jos, Levente Sorban, împreună cu directorul tehnic al evenimentului, Topai Daniel, respectiv Ghideu Camelia, director de evenimente culturale, au prezentat ieri, într-o conferință de presă, programul ediției a III-a a ,,Târgului Corvinilor – Târg de 500 de ani”. Târgul a fost organizat pentru prima dată, din ordinul regal al lui Matei Corvin, în 1470, iar prima dovadă scrisă a acestuia datează din 1475.

Până în anii 1920, evenimentul a avut loc în comuna Lugașu de Jos, după care a fost mutat pe raza orașului Aleșd. Din 2017, organizarea târgului pe vechea locaţie nu a mai fost posibilă. De atunci, târgul se organizează pe o locație situată între Aleşd şi Lugaşu de Jos, pe lângă drumul naţional DN1- E60, mai precis pe ,,râtul” dintre Lugașu de Jos și Aleșd. Evenimentul se adresează locuitorilor din Bihor și județele limitrofe din zona de Nord-Vest a țării, dar și locuitorilor de la granița cu Ungaria.

Primarul Sorban Levente spune că anul trecut, numărul de participanți a fost de 30.000 de persoane, atât din județul Bihor cât și din județele vecine: Cluj, Sălaj, Arad. „Și anul acesta, evenimentul va oferi publicului distracție și relaxare, îmbinate cu promovarea «Târgului Corvinilor», lucru care se va realiza prin încadrarea manifestării într-un context istoric”, asigură primarul Sorban Levente. Pentru reușita evenimentului, organizatorii au încercat, de la an la an, să ofere cât mai multe atracții.

,,Vom implica peste 120 de artiști, față de 100 câți au fost în ediția de anul trecut, care vor susține un program mult mai variat și mai atrăgător decât cel din 2018”, spune primarul Sorban Levente. În acest context, organizatorii mizează pe o cifră record de participanți, direct proporțională cu pregătirile. „Ne așteptăm ca și numărul participanților să fie cu cel puțin 30% mai mare decât anul trecut, să fie de peste 40.000 de persoane, de-a lungul celor cinci zile ale manifestărilor”, a mai adăugat primarul comunei Lugaşu de Jos.

Din programul târgului fac parte: un spectacol pentru copii, discotecă în aer liber, o paradă a portului popular și concerte susținute de Select Band, Culiță, Prefix Band, Tonic Band, Cabron, Ellie White, Văru Săndel, Ansamblul Folcloric Profesionist ,,Crișana”, Dani Mocanu și Andreea Bălan. Cele patru zile de sărbătoare se vor încheia la lumina focurilor de artificii.

 

 

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !