Targul din Santul Cetatii a devenit traditional

Copiilor le plac căţeii
Copiilor le plac căţeii
Renumele târgului organizat de Asociaţia „Nufărul” în Şanţul Cetăţii a depăşit demult graniţele ţării.

Iepuraşi, porumbei, găini, raţe, gâşte, papagali, căţei şi alte păsări şi animale mici au invadat duminică, 22 aprilie, Şanţul Cetăţii din Oradea. Cea de-a doua ediţie din acest an a Târgului de păsări şi animale mici (cea din februarie a fost anulată din cauza timpului nefavorabil) organizat de către Asociaţia crescătorilor de păsări şi animale mici „Nufărul”, a adunat câteva zeci de crescători şi mai mulţi vizitatori.

De fapt târgul de păsări şi animale mici organizat de Asociaţia „Nufărul” în Şanţul Cetăţii a devenit de câţiva ani tradiţional. Crescătorii din partea de vest a ţării, şi nu numai, ştiu de el, şi în a treia duminică din lunile februarie, martie, aprilie, mai, iunie, august, septembrie, octombrie şi noiembrie, fără nici un anunţ se prezintă la târg. „Venim de multă vreme la acest târg de la Oradea. Este cel mai mare din partea de vest a României şi suntem mulţumiţi de afacerile făcute”, susţine Zoltan Boros din Ungaria.

Târg şi târgoveţi

Majoritatea fermierilor sunt prezenţe vechi la aceste târguri, putând aprecia dacă unul a fost mai bun decât celălalt. Şi duminică părerile au fost împărţite în funcţie de cât de bine a vândut fiecare. Unii erau mai mulţumiţi, alţii mai puţin. „Târgul de azi a fost mai slab ca cel precedent. Eu sunt totuşi mulţumit. Am vândut şi acasă înainte de aveni la târg”, ne-a declarat Silaghi Sandor din Sântion care a are acasă o fermă cu găini, raţe şi gâşte dintr-o mare varietate de rase.

Cert este că numărul crescătorilor, dar şi al vizitatorilor a fost mai mic decât la ediţia din luna martie. La târg au participat şi crescători din alte judeţe şi chiar şi din Ungaria.

Stabil a fost şi de această dată numărul copiilor care au participat la târg pe postul de mici crescători sau cumpărători.

Melania şi Sergiu l-au însoţit pe bunicul care a adus la târg găini şi iepuri. Melania avea un cocoş din rasa Multiflor pe care cerea 50 de lei, iar Sergiu un cocoş Brahma evaluat la 100 de lei.

Vanesa, o altă fetiţă, se juca cu bobocii de raţă şi de gâscă pe care i-au adus părinţii ei la piaţă.

Căţeiii erau şi ei prezenţi la târg în număr foarte mare şi de rase diferite: Teckel, Ciobănesc German, Ciobănesc Mioritic şi chiar pui de Saint Bernard, pentru care stăpânul cerea 300 de euro. Următoarea ediţie a târgului va avea loc în 20 mai, a treia duminică din lună.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !