Târgul produselor tradiţionale

De Simona Albinaru
Imagine din cadrul evenimentului
Imagine din cadrul evenimentului
Produse tradiţionale din carne, miere de albine dar şi pălincă au putut fi cumpărate de la târg.


Orădenii şi nu numai, au avut posibilitatea de a vizita şi cumpăra produse tradiţionale de la Târgul de produse tradiţonale care are loc în perioada 13-15 februarie la Era Shopping Park.

Târgul are loc în cadrul simpozionului desfăşurat de Asociaţia crescătorilor de şuine mangaliţă şi bazna din România în colaborare cu Camera Agricolă Bihor şi Direcţia pentru Agricultură Bihor.

La deschiderea manifestărilor din cadrul acestui eveniment, care au avut loc vineri, au luat pare şi mai mulţi oficiali din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Este vorba despre directorul general Viorel Morărescu, directorul general adjunct pe probleme de zootehnie Gheorghe Neaţă şi Elena Chicosu coordonatoarea compartimentului RICA din cadul MADR.

Perspective

Pe lângă perspectivele raselor autohtone de şuine bazna şi mangaliţă, prelegere susţinută de Nagy Alexandru, preşedintele Asociaţiei crescărorilor de şuine mangaliţă şi bazna din România, în cadrul simpozinomului au fost dezbătute şi problemele cu care se confruntă crescătorii de animale şi anume lipsa punctelor de sacrificare, problemele de pe piaţă şi securizarea acestora pentru a împiedica intrarea produselor din afara ţării sau a persoanelor care nu sunt producători ci comercianţi şi uzează de certificatele de producător, creând astfel o concurenţă neloială celor care cresc, procesează şi comercializează achitând dările la stat şi plătind salarii în mod cinstit.

„Preparearea în mod tradiţional a cărnii de mangaliţă şi de bazna a fost de asemenea dezbătură în cadrul simpozinonului”, a precizat Nicolae Hodişan, directorul DA Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !