„Tata merită acest turneu”

De Gavril Nutiu
Fraţii Nagy Zoltán şi László, lângă placa memorială a tatălui lor
Fraţii Nagy Zoltán şi László, lângă placa memorială a tatălui lor
Fraţii Nagy Zoltán şi László au elogiat memoria regretatului om de tenis Nagy Bálint.


Baza CS Sănătatea a găzduit în weekend ediţia inaugurală a turneului de tenis pentru veterani Memorialul Nagy Bálint. Competiţia a avut gradul 6 în calendarul FR Tenis pentru turnee de veterani şi a reunit la start 58 de concurenţi din Oradea şi alte oraşe.

Concursul a fost organizat de CS Sănătatea, cu sprijinul celor doi fii ai regretatului Nagy Bálint, Nagy Zoltán şi László. Rezidenţi în Germania, aceştia au decis să înfiinţeze un turneu în memoria tatălui lor. Cu prilejul acestei competiţii, la CS Sănătatea a fost instalată o placă comemorativă şi o mică expoziţie cu fotografii ilustrând momente din viaţa şi activitatea reputatului om de tenis Nagy Bálint, singurul antrenor emerit din tenisul orădean.

Recunoştinţa fiilor

„Am venit din Germania cu gândul să punem bazele unui turneu în memoria tatălui nostru, care cred că merită din plin o competiţie care să-i poarte numele. A fost un neobosit antrenor, cu o rodnică activitate, care a reuşit de-a lungul carierei sale să scoată nu mai puţin de 17 campioni naţionali. Dar activitatea sa nu s-a rezumat doar la antrenorat. Nu s-a sfiit să pună mâna pe lopată şi să ajute la construirea terenurilor de tenis de la această bază, unde am lucrat de altfel şi noi, fiii săi, dar şi cele de la baza Precon şi cele de lângă gară (actuala bază Tenmar – n.r.). Această competiţie are un aspect sentimental deosebit pentru noi, familia regretatului nostru tată. Referitor la turneu, consider că se ridică la un nivel valoric remarcabil. Am văzut aici jucători buni, care pot concura fără probleme, cu şanse de câştig şi la turneele de veterani din Germania”, a declarat Nagy Zoltán.

„Mărturisesc că am fost deosebit de emoţionat şi chiar mi-au dat lacrimile la festivitatea de deschidere a turneului dedicat memoriei tatălui nostru. Mă bucur că am reuşit să organizăm ediţia inaugurală a competiţiei şi sperăm ca turneul să continue şi să se dezvolte, an de an. Aş dori să mai subliniez un aspect. Tatăl nostru a fost un mare om de tenis, ultimul antrenor emerit din tenisul orădean. Dar activitatea sa a fost posibilă şi cu sprijinul necondiţionat al mamei noastre, care a fost întotdeauna alături de el şi l-a degrevat de alte probleme şi greutăţi, lăsându-l să se ocupe fără oprelişti de pasiunea vieţii sale, tenisul de câmp”, a afirmat Nagy László.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !